21.Listopad 2008,11:07

Jak jste si zajisté všimli, akcí plánovaných na příští rok rychle přibývá. Při přípravách na Dawn of the Dead jsem se zařekla, že o organizování dalšího projektu už kvůli tak nabitému programu nechci ani slyšet. Proto, když mi kamarád z 4. GSK Wiking Louny MC Flexi navrhl účastnit se dalších příprav, jsem s politováním hodlala odmítnout, ale jen než jsem se podívala na odkaz, který mi zaslal...

http://www.airsoft-arena.cz

Jeho nápad uspořádat zde komorní akci na námět hororu Resident Evil a pohodově uskutečnitelný letní termín mě zaujal natolik, že jsem opět propadla organizační vášni. Je sice pravda, že sama bych se nejspíš do ničeho dalšího nepouštěla, ale v případě takové rovnocenné spolupráce nebylo třeba váhat. Je pravda, že bunkrů najdete v naší krásné zemi hodně, ale rozhodně ne s takovou výbavou a co je hlavní, s funkčními elektronickými rozvody a kamerovým systémem! I přes poměrně vysoké náklady si myslím, že takhle příležitostně není od věci si za kvalitu připlatit .

Předpokládám, že Resident Evil jste viděli všichni, nebo alespoň drtivá většina z Vás. Motiv nadnárodní korporace Umbrelly provádějící v podzemních laboratořích Úlu nekalé pokusy pro vojenské využití se na první pohled nezdá pro "zesoftění" příliš vhodný, ale nezapomínejme na lehce zmatenou Milu Jovovich a její konfrontaci s dravými a neméně tupými zombíky. Ano, vžijeme se do pocitů záchranné skupiny vyslané do těchto proklatých končin aby vyřadili operační systém Červené královny alias Red Qeen. Kultovní scéna, kdy je Colin Salmon "rozhranolkován" v laserové chodbě, se Vám jistě stejně jako mně vepsala do paměti a správně tušíte, že se emancipovaná A. I. nenechá vyřadit dobrovolně.

Konkrétní pravidla zatím nejsou stanovena, ale jsem si jistá že jejich přípravy nebudou trvat nijak dlouho a nebudou složité. No nechte se překvapit co pěkného Vám s Flexim vymyslíme. :-) Oproti filmu, kde Red Qeen vystupuje předně proti zombiím, v našem scénáři budou společně kooperovat aby zneškodnili tu prostou lidskou lůzu, která chce klasicky po lidsku odstranit všechny nepřátelské a odlišné formy života, zvlášť když jí jdou po krku.

Ve své podstatě bude Resident Evil zřejmě podobný principům z Dawn of the Dead, tedy lehce nesmrtelní zombíci a po zuby ozbrojení lidé, kteří se je snaží sejmout. Abychom se vyžili všichni, v průběhu hry se vystřídáme, aby si nikdo nemohl stěžovat že celou dobu jenom zombil. :-) Kvůli omezené kapacitě počítáme s malým počtem hráčů, 25 - 40 lidí, a kvůli tomuto malému počtu míst sezveme své dobré známé. Možné je, že několik volných míst vznikne, ale v tuto chvíli je to ještě hodně předběžné.

Resident se bude odehrávat v létě, délka akce závisí na tom, jak se domluvíme s provozovateli arény. Sama jsem na tento počin velmi zvědavá a těším se o to víc, protože s tíhou organizačních příprav mi pomohou několikaterá široká ramena a v přátelském kruhu jen těžko vzniknou nepřekonatelné komunikační bariéry.

Těšte se na nás, vy zmutované bestie!

-mar

 

 
kategorie: Připravujeme
vložil: Maranch
Permalink ¤


0 Komentáře: