10.Listopad 2008,14:45

Neuplynul ještě ani měsíc od Underworldu a Walor měl plnou hlavu nápadů na další LARPy, protože ho tentokrát přešla poakční organizátorská deprese dřív než mě. Bylo to také tím, že letošní podzim byl přímo nabit různými akcemi a tak se neustále udržujeme ve stavu permanentních příprav a náš domov se v podstatě přeměnil na něco ne nepodobného dřevárensko-softové klubovně...

Teď už ale k věci. Stormwind je dřevěný fantasy LARP pořádáný na reálném hradě. Ano, myslím to vážně, nepůjde o kulisy, nýbrž o hrad s medvědy a vůbec vším, co k němu patří. Loni byl na stejném místě pořádán Gothic LARP, ještě pod záštitou Kruhu oceli a chystá se pokračování, takže se tento objekt dočká rovnou dvou akcí podobného, ne-li stejného žánru. Předběžně plánujeme Stormwind na přelom jara a léta 2010, co se týče účasti, počítáme se 100 - 150 hráči.

Stormwind je určen pro všechny, kteří si vyhrají s kostýmy a jezdí si "hrát na hrdiny" v pravém slova smyslu. Podle hrdiny kterého chcete představovat a především podle Vašeho kostýmu Vám budou přiděleny skilly, takže Vaší individualitě se meze nekladou. Výběr rolí je opravdu široký, neboť Stormwind využívá prostředí a postav ze světa Warcraftu. Někteří hrdinové budou zabráni pro účel CP, ale i tak se můžete domluvit na podobné postavě, které po vzájemné dohodě nějakým způsobem rozlišíme. Skilly, které už máme teď připraveny, se Vám budou určitě líbit. Za to, že si uděláte kostým, dostanete velkou moc a v průběhu hry se dostanete k silnějším kouzlům, než která máte do začátku.

Jak jste si nejspíš všimli, není možné pouze odeslat přihlášku a čekat, co bude, nýbrž se domluvit i na vlastních pravidlech, bez kterých byste si moc nezahráli. Jak sami víte, snažíme se Vám vyjít vstříct a nestane se, že bychom se na někoho vykašlali. Pro ty, kteří nemají velké přípravy v lásce, je uzpůsoben bestiář, který se bude skládat z nemrtvých. Hráči, kteří se nakonec rozhodnou účastnit jako bestie, ale nebudou jenom slepě plnit rozkazy a bavit ostatní "kladné" postavy. Budou klasicky navyšovat své schopnosti po jednotlivých levelech za uskutečněné zásluhy. Navíc máte několik výhod, nároky na kostým jsou mnohem benevolentnější, stačí v podstatě černé hábity, za individuální prvky navíc dostanete bonusy, nižší registrační polatek a v něm započítán kus žvance. Co si budeme povídat, těch z nás, kteří na akce nejezdí jen aby bránili čest a právo ale způsobili nejrůznější převraty a nasbírali co nejvíc fragů je stále dost. Jestli si chcete zablbnout a zabojovat, kemp temna čeká jen na Vás - ten hrad přeci jednou dobijete...

Jelikož se bude jednat o akci víkendovou, je nasnadě říci něco i o jejím zázemí. Spát budete pod střechou, i když samozřejmě ve vlastních spacácích a k dispozici jsou dokonce opravdové toalety. Tím nemyslím tolik populární ToiToiky, ale záchod jak se patří. Jídlo je možné zakoupit v hradním stánku, herní hospodě, která bude zásobena dle počtu hráčů (bude se opékat maso atd.) nebo si sejít do vesnice, kde je vcelku slušný obchůdek. Alkohol bude k mání na těch samých místech a jako na všech našich akcích, zakázán nebude, ale nikdo se neopije do bezvědomí a jestli opije, spravedlivému trestu neunikne.

Nebude nouze ani o tanec, plánujeme jistá taneční vystoupení a pokud nám budou hvězdy nakloněny, můžete se těšit na pořádnou fantasy tancovačku. Když už jsme zase jednou na hradě, tak si to přeci musíme pořádně užít!

Doufám, že se těšíte stejně jako my a sejdeme se na Točníku!

-mar

 

 
kategorie: Připravujeme
vložil: Maranch
Permalink ¤


0 Komentáře: