Moninkkaaa

proste skoro super

09.Srpen 2007

zajmavi veci

Co jste možná o Simpsonech nevěděli)

1. Ve Spojených státech je sto jedenadvacet Springfieldů.
2. Smithers je opravdu homosexuál.
3. Bart Simpson má v drtivé většině dílů serálu oranžové tričko. Na rozdíl od světle modrého, které má jako gumová figurka.
4. Homerovi Simpsonovi je šestatřicet let, i když v několika dílech seriálu je uvedeno 38 a 39.
5. V mnoha epizodách hraje v úvodních titulcích Lisa sólo na saxofon. Jen ke konci dvanácté sezony Simpsonových zahrála ve sto osmačtyřiceti dílech jedenadvacet saxofonových sól.
6. Podle hlasování prováděného ve Spojených státech je nejpopulárnější postavou seriálu o Simpsonových Homer, hned za ním Bart. Na dalších místech se umístil Lisin spolužák Ralph, dále pokračují sama Lisa a hned za ní pan Burns. Marge je na žebříčku popularity až na třicátém místě.
7. V jednom z dílů má Milhouse trenýrky s Teletubbies.
8. Na to, že je Maggie jenom jeden rok, je až příliš inteligentní. Umí zacházet s dálkovým ovladačem, z hraček poskládá E = mc² nebo dokonce řídí Homerovo auto.

rodina08.jpg


9. výroba jednoho dílu Simpsonových trvá od šesti do osmi měsíců.
10. Svůj hlas propůjčil dokonce i Michael Jackson. Namluvil postavičku jménem Leon Kompowsky, který si myslel, že je Michael Jackson.
11. Tvůrce Simpsonových Matt Groening načrtl svoje hrdiny během patnáctiminutového čekání na producenta Jamese L. Brookse.
12. V epizodě s názvem Homerova odysea se Burnsův noshled Smithers objevuje jako černoch. Není to záměr, ale chyba animátorů. Smithers měl být žlutý jako ostatní.
13. Nedaleko Las Vegas stojí replika domu Simpsonových. Postavila ho v roce 1997 firma Pepsi jako hlavní cenu v jedné své soutěži. Dům vyhrála třiašedesátiletá dáma, která se rozhodla dům zpřístupnit ostatním milovníkům seriálu jako atrakci.
14. Jeden z animátorů Simpsonových je i muž jménem Eric Stefani, bratr Gwen Stefaniové z kapely No Doubt. Ve skupině dokonce i hrál, ale opustil ji rok předtím, než se stala slavnou.
15. Jména postav Flanders, Van Houten, Quimby a Lovejoy vznikla podle názvů ulic v oregonském Portlandu.

Autor: Moninkkaaa v 20:01 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář