Projekt rok

27.Březen 2010

Dnešek je zvláštní i obyčejný den. Obyčejný je proto, že je 27. března, je sobota, a venku je tak vcelku jarně. Ale je i zvláštní...

Začalo to tím, že mi při probírání se internetem padlo oko na informaci o tom, kdo má dneska svátek - a ona Dita. Tohle jméno je pro mě trochu zvláštní. Protože jednu jsem znal, ale ne moc dobře. Protože bych byl moc rád, kdybych ji mohl poznat víc, ale to už se nikdy nestane. Protože tahle Dita je mrtvá.

Nebyla mi nijak extra blízká, ale měl jsem ji rád za to, jaká byla ta část, kterou jsem mohl poznat za těch dvanáct a něco málo měsíců, kdy jsme spolu bydleli ve stejném městě, chodili do stejné školy. A lituju, že už nemám možnost poznat ji víc. Ale o tom tenhle blog nebude. Protože tak nějak jsem se dnes díky tomu konečně snad po letech zastavil a podíval se na sebe - a zjistil jedno: že se vlastně taky neznám. A když lituju toho, že jsem víc nepoznal jednu holčinu kdysi v minulosti, jak bych pak musel litovat někdy v budoucnu, že jsem pořádně nepoznal sebe?

A tak jsem si řekl, že to zkusím. Tak jako jsem měl něco málo přes rok na to poznat ji, beru si tak zhruba rok na to, abych poznal sebe, abych si odpověděl na otázku, která je děsně jednoduchá, ale odpověď na ni naopak příšerně složitá - na otázku: "Kdo jsem?". Nečekám, že mi na ní někdo tady odpoví. Nečekám, že mi na ní odpoví někdo někde jinde. Musím si na ní odpovědět jen já sám, to vím. Jen doufám, že se najdou lidé, kteří mi pomůžou.

Proto jsem mimo jiné založil tenhle profil a tenhle blog. Protože doufám, že se na něj podívají lidé, kteří mě neznají, nemají předsudky ani očekávání, a řeknou mi, jak to, co tu o sobě říkám, jak tady jednám a jak se projevuju, vidí jejich očima. Kteří mi pomůžou najít moji odpověď...

napsal/a: Nithael 16:20 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář