10.Duben 2012

(Poslední aktualizace článku: 25.4.2012)

Animefest.cz
Brno, 4.-6.května 2012
www.animefest.cz

Tak jako v předchozích letech, i v tomto roce se na Animefestu chystá linie přednášek zaměřených na japonskou módu. A ačkoli v nich Lolita móda bude stále mít velké zastoupení, letos jsme linii chtěli pojat více obsáhle - aby v ní byly zapojeny i jiné styly japonské módy.

Přehlídka japonské pouliční módy
(sobota, 11:30-12:00, Rotunda hlavní sál)
organizátorka: Lineral

Formou módní přehlídky vám představíme rozličné styly japonské extravagantí módy - roztomilou Lolitu, temný Visual Kei, sexy Gyaru i veselý Fairy Kei.
Gyaru - "Svět načančaných holčiček"
(sobota 9:30-10:30, Sál B)
Přednášející: Shirahime

  Jejich styl ovlivnil nejen Japonsko, ale i celou Asii. Keywords: Amuraa, Shibuya, Enjo kōsai (?) Jaký je život těchto krásných holek s heslem "Nemohu žít bez mužů"? Špatný, zajímavý, smutný, žoviální či nijaký? Přednáška na tento poněkud kontroverzní styl je určena i pro pravé muže. 
Diskuse o Harajuku módě
(sobota 14:30-15:30, chillout zóna 1 - v Rotundě)
organizátorka: Petra Éliarosa

Zaujala Vás japonská móda a chcete se sejít s lidmi, kteří se tak oblékají? Lolity, Decory, Gyaru i Visual... Jaké to je, oblékat se odlišně? Kde se v ČR dá sehnat takovéto oblečení? Jaká je naše komunita? Tyto, i kterékoli další otázky, co Vás napadnou, rádi zodpovíme! V diskusi jsou vítání veteráni, nováčci i jen vzdálení pozorovatelé.
Tvorba originálních doplňků - workshop
(sobota 15:30-16:30, chillout zóna 1 - v Rotundě)
přednášející: Petra Éliarosa

Pro všechny šikovné ruce, které se nebojí jehly a nitě. Ušijeme si několik různých, nápaditých šperků a doplňků! Těšte se na rozličné techniky tvorby a zajímavé nápady! Vhodné též pro švadlenky - začátečnice.
Výzdoba pokoje v "Harajuku stylu"
(sobota 18:00-19:00, Sál B)
přednášející: Petra Éliarosa

Základní pravidla, návody i nápady na výzdobu pokoje a uspořádání šatníku. Ať máte rádi přeslazenou Decoru, krásnou Lolitu nebo temný Gothic styl - na své si přijde každý. Když sami chodíte v krásném netradičním oblečení, proč byste nemohli mít do stejného stylu i zařízený byt?

A dále ještě přednáška, která bude mimo naši linii, přesto si myslím, že by módní fanoušky mohla velice zajímat:
Fenomén: Cosplay
(sobota 17:30-18:30 Sál C)
Přednášející: Alfred a Myra

Ucelená přednáška o cosplayi, na které se seznámíte s jeho historií, současností a formami. Také si řekneme něco o cosplay v kompetetivní formě. Pokud chcete vidět fotku prvního cosplay, zjistit krutou pravdu o jeho původu a vidět mnoho archivních fotek, navštivte nás. A nebojte, dotkneme se lehce i české scény.

Odkazy na související články:
- Prodejní stánky českých Lolita & Harajuku značek
- Hra: "Sbal si svého ukeho!"

Pokud máte dotazy, připomínky nebo nápady, neváhejte je připsat do komentářů k tomuto článku (^_^)
Vložil: PorcelainDoll ¤
Komentáře (0):