12.Říjen 2008
1.kvalifikace na 118 VP ČP
Podle sázkových kurzů měla kvalifikace dva hlavní aspiranty na prvenství. Měla o něj bojovat loňská vítězka Velké pardubické Sixteen a nadějný Moning Let, jenž byl favorizován nejvíce. Talentovaný svěřenec trenéra Čestmíra Olehly však skončil hodně rychle. Moning Let se v úvodu usadil v čele, jenže nezvládl zrádnou Irskou lavici, pátou překážku kurzu.
"Skočil přímo do hrany lavice. Ztratil tam nohy a už to nemohl vybrat. Překulil se na bok a svalil se dolů," popsal karambol žokej Jan Faltejsek. "Naštěstí zůstal zdravý," oddechl si.
Diktování rychlého tempa dostihu si posléze ujal Amant Gris. A na špici už nikoho jiného nepustil.


"Nejprve jsem si myslel, že nám dostih odvodí Moning Let. Ale po jeho pádu jsme za to museli vzít my. Ovšem Amantovi se to líbilo," řekl Stromský. "On ani jinak neumí dostihy chodit. Jenže dosud běhal maximálně do 4500 metrů."
Ani o 1300 metrů delší dostih však nadějnému běloušovi, jenž byl vloni druhý v Ceně Vltavy, nedělal problémy. S přehledem se stále držel v čele. A nakonec zvítězil lehce o pět délek.
"Pokud zůstane zdravý, tak mám možná nejlepšího koně, kterého jsem kdy do Velké pardubické měl," prohlásil Stromský.
Krok s Amant Grisem dokázal v průběhu dostihu držet jen Numero Due. V závěru však už na něj nestačil a doběhl druhý. Na třetí místo zkoušela v koncovce zaútočit Sixteen, ale nakonec skončila až pátá. Předstihli ji Hirsch a Korinka.
"Zřejmě ještě nebyla ve stavu, aby mohla vyhrát. Pořád je ještě chlupatá a navíc je maličká, takže jí hluboká oračka nesvědčila," řekl Josef Váňa, trenér Sixteen. "I tak jsem ale spokojen."
Dostih dokončilo devět koní. Kvalifikační podmínky splnili ještě Pocci, Jung a dvojnásobný vítěz Velké Maskul, jenž po zaváhání na Velké vodě doběhl poslední. Sedmý Áres zatím není do říjnového vrcholu přihlášen.

Velká cena města Pardubice - 1. kvalifikace na 118. Velkou pardubickou České pojišťovny (cross country na 5800 m o 200 tisíc Kč): 1. Amant Gris (ž. Stromský, stáj Hřebčín Albertovec, tr. Theimer), 2. Numero Due (Urbánek), 3. Hirsch (ž. Andrés), 4. Korinka (Složil), 5. Sixteen (ž. Bartoš). Výrok: lehce 5 - 4 - 3/4 - 1/2. Čas vítěze: 7:56,13 min.
DUŠAN KOREL (MF DNES)

Vložil: Retriever16 @ 12:59  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Retriever16
Domov: Karlovarský kraj
O mně: Njn,tak to sem já,jmenuju se Petra a je mi 16,sem taková normální holka,ale taky tak trosku nenormalni:)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates