12.Říjen 2008
3.Kvalifikace na 118 VP ČP

Vítězem Velké ceny Skanska DS, steeplechase cross country na 5800 metrů, se stal favorizovaný Juventus, v jehož sedle byl sám trenér. Devítiletý ryzák ze stáje Javor vyhrál jistě o necelé dvě délky před překvapivě druhým Marathem, jenž se jako jediný dokázal vklínit mezi Váňovy koně. Třetí doběhl Mr Land, čtvrtý byl Retriever a pátý Decent Fellow.
"Bylo by smutné, kdyby někdo z mých koní nevyhrál," prohlásil Josef Váňa, jenž do dostihu poslal pět svých svěřenců. "Byla to kvalifikace bez konkurence. V podstatě se mělo rozhodnout jen mezi mými koňmi. Promluvit do toho mohl jen stále se lepšící Roosevelt, ostatní jsem nepovažoval za soupeře."

Hned v úvodních metrech šel do čela Decent Fellow. Vítěz předloňské Velké pardubické, jenž absolvoval svůj první letošní start, se staral o tempo prakticky po celý dostih.
"Takový průběh mu nejvíce sedí, nemá smysl to měnit. Podal perfektní výkon. I když trošku na něm bylo znát, že oproti soupeřům letos ještě neběžel," řekl žokej Tomáš Hurt, jenž vedl Decent Fellowa.
Společně v závěru zavedli pole koní na travnatý ovál. Na něm však už zaútočil Juventus. Po zdolání poslední překážky si vytvořil dostatečný náskok a zvítězil.
„Na pětadvacítce jsme se trošku sťukli s Rooseveltem. Naštěstí nás to nijak neohrozilo. Postupně jsem si zlepšil pozici a po Havlově skoku jsem si už říkal, že to nemusí dopadnout špatně, protože Juventus má v závěru tah na branku," prohlásil Váňa.
Juventuse v závěru nejmocněji stíhal Marath s Josefem Sovkou. Ohrozit ho však nedokázal. V cíli měl ztrátu jednu a třičtvrtě délky. "Hodně mě překvapil. Od něho jsem to nečekal. Šel ale suprově," prohlásil Váňa.
 

 

VELKÁ CENA SKANSKA DS - 3. kvalifikace na 118. Velkou pardubickou České pojišťovny(steeplechase cross country na 5 800 m o 200 tisíc Kč): 1. Juventus (ž. Váňa, stáj Javor, trenér Váňa), 2. Marath (Sovka), 3. Mr Land (Sedlář), 4. Retriever (žk. Váňa ml.), 5. Decent Fellow (ž. Hurt). Výrok: jistě 1 3/4 - 2 3/4 - hlava - 1/2. Čas vítěze: 7:40,73. Dušan KOREL (MF DNES)

 

 

Vložil: Retriever16 @ 12:54  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Retriever16
Domov: Karlovarský kraj
O mně: Njn,tak to sem já,jmenuju se Petra a je mi 16,sem taková normální holka,ale taky tak trosku nenormalni:)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates