12.Říjen 2008
2.kvalifikace na VP ČP

Moning Let šel do dostihu jako favorit číslo jedna. A před startem mu ubyl vážný konkurent. Na základě doporučení veterinární komise neběžel Decent Fellow, jenž červnovou kvalifikaci vyhrál v minulých dvou letech.

„Před týdnem jsme mu zalepili díru v kopytu speciální pryskyřicí z Ameriky. Před dvěma dny byl v pořádku, doma nekulhal. Ale transportem do Pardubic se mu to asi trošku rozbouřilo. Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Dráha byla tvrdá, sám jsem ho pak šel škrtnout,“ uvedl trenér Josef Váňa.
Do dostihu nenastoupil ani outsider Zeerow. Na 5800 metrů dlouhou cross country tak vyrazilo devět koní. O vlažné tempo se zhruba do poloviny staral Klip, po velkém vodním příkopu se iniciativy chopil Moning Let. Zrychlil a nikoho už před sebe nepustil.
V oblouku před cílem měl už značný náskok. „Ale vítězstvím jsem si byl jistý až po posledním skoku,“ řekl Faltejsek. „Když jsme šli na trávu, viděl jsem za sebou pana Váňu s Juventusem. Dobře vím, co ten kůň umí.“
Moning Let však nepřipustil žádné drama. Svému pronásledovateli se v závěru ještě více vzdálil. A vyhrál o deset délek.
Druhý doběhl Juventus. V jeho sedle si prožil úspěšný comeback legendární Josef Váňa, jenž v dostihu startoval od loňského srpna, kdy si poranil obratel.
„Juventus podal slušný výkon, jsem spokojen. Na Moning Leta jsme dneska neměli. Ale jsem rád, že jsem si udělal kvalifikaci, abych se na podzim mohl na start postavit se svým synem," řekl Váňa.
Cílem proběhlo všech devět startujících koní. S výjimkou My Best Riska, jemuž je šest let, se všichni kvalifikovali do Velké pardubické. VELKÁ CENA PARAMO – 2. kvalifikace na Velkou pardubickou (cross country na 5800 m o 200 tisíc Kč): 1. Moning Let (ž. Faltejsek, trenér Olehla, stáj Wrbna Racing), 2. Juventus (ž. Váňa), 3. Klip (ž. Stromský), 4. Harry The Beaver (am. Horčička), 5. Kasjer (ž. Myška). Výrok: zadrženě 10 - 2 1/4 - 3/4 – 5. čas vítěze: 7:51,21 min

Vložil: Retriever16 @ 13:00  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Retriever16
Domov: Karlovarský kraj
O mně: Njn,tak to sem já,jmenuju se Petra a je mi 16,sem taková normální holka,ale taky tak trosku nenormalni:)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates