12.Říjen 2008
4.kvalifikace na VP ČP

Pouze čtyři koně dokončili závěrečnou čtvrtou kvalifikaci pro 118. Velkou pardubickou České pojišťovny. Nejrychlejší z nich byl favorizovaný osmiletý ryzák Pocci s žokejem Josefem Bartošem.
Svěřenec trenéra Josefa Váni vyhrál Cenu Bargiela dotovanou společností Charvát Group jistě o dvě délky před Grupem. Třetí skončil Ascot a čtvrtý doběhl Roosevelt.
„Je vidět, že Pocci není špatný kůň, pokud je zdravý,“ pronesl trenér Váňa. „Na některých skocích, zejména na příkopech, měl problémy. Ale podal dobrý výkon. Zejména závěr měl super," dodal žokej Bartoš.
Na start závěrečné kvalifikace se původně mělo postavit deset koní. Trio Lakreg, Shirley a Waterfall však bylo škrtnuto.
Sedmička statujících nasadila od úvodních metrů pomalé tempo a pole koní se dlouho drželo pohromadě. "Bylo to podle očekávání hodně taktické, chyběl tady tahoun," uvedl Bartoš.
Na Francouzském skoku skončily naděje Marky. Na Hadím příkopu padli Hirsch s Kasjerem, a tak se boj o vítězství zúžil na kvarteto koní. Zásluhou Pocciho se tempo postupně zrychlilo. A při náběhu na travnatý ovál si před závěrečnou fází dostihu si získal spolu s Ascotem náskok několika délek.
Grup s Rooseveltem však nic nevzdali. A před cílovou rovinou se na vedoucí dvojici dotáhli a zdramatizovali finiš. V něm byl nejúspěšnější Pocci. Odrazil nápor Grupa a zvítězil.
"Při posledním skoku bočil trošku doleva jako při minulém startu. To značí, že ho něco si bolí. Ale zatím se zdá, že je dobrý. Jsem spokojený. Ale spokojenější budu, když bude po týdnu normálně chodit a bude zdravý," řekl trenér Váňa.
Druhý se ztrátou dvou délek doběhl Grup, jež byl podle sázkových kurzů největším outsiderem.
"Jsem spokojen i nespokojen. V závěru jsme se s Poccim dost mačkali. Musel jsem Grupa držet, abychom nevylétli do písku. Kdybych byl na druhé straně, tak věřím, že jsem ho udělal. Pocci je dobrý kůň, ale dneska jsme ho mohli porazit," tvrdí Grupův jezdec Josef Sovka.
Závěrečná kvalifikace už nerozšířila počet koní, kteří splnili podmínky pro účast ve Velké pardubické České pojišťovny. Pocci a Roosevelt uspěli už dříve, Grup a Ascot nejsou přihlášeni. O start v říjnovém překážkovém vrcholu se tak může ucházet 23 koní českých a slovenských majitelů.
 

Cena Bargiela dotovaná společností Charvát Group - 4. kvalifikace pro 118. Velkou pardubickou České pojišťovny (steeplechase cross country na 5800 m o 200 tisíc Kč): 1. Pocci (ž. Bartoš, stáj Rennstall Darboven, trenér Váňa), 2. Grup (Sovka), 3. Ascot (Novák), 4. Roosevelt (ž. Kousek). Výrok: jistě 2 - 3 1/2 - 4 1/2. Čas vítěze: 8:08,75 min.

 

Vložil: Retriever16 @ 13:01  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Retriever16
Domov: Karlovarský kraj
O mně: Njn,tak to sem já,jmenuju se Petra a je mi 16,sem taková normální holka,ale taky tak trosku nenormalni:)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates