Dyňa jak sviňa

29.Červen 2009

Minulytyděňv nedělu sem se musel staviť na našim hektaře, bo sem seněprozřetelně něchalnavlesť do rodine akcyje. Mali gizdi viděli jakisykamerycki film a cely tyděňhučeli do segry jak meluzyna v komině, že prychcu tež dlabať dyňu a potem sevečer v pokojiku svitiť tym oranžovymvytlemenym gzychtem. Ja ty aportovanesvatki moc němusym, za mojichmladych roku nam stačilo paru lampijonu a benzyndo zapalovaču, co namprodal stary Hajek v trafice s tym, že esli se to dozvjanaši, tužvšecko zapře a tež byla sranda, no ni?

Segranělenilaa pověřyla mamu, bo ta pry ma kamošu zahradkařu vic jak Milan zešichtyverbatymek ve svoji domacy dyvidyčkarně. Mama poslala paruezemesek –furt na tym tydlifoně piše jak na komputeru, obojruč – apotem měpostavila před hotovu věc. Tuž jasne, že mi to něřekla rovnu,alenakoněc sem se stejnak dostal zas do te jeji pasti a odkival sem ji,že zasusedem ze zahrady o vikendu zajedu. Už sem ale celkem otrly, bojak mamaspustila, že jak už tam budu, tuž bych moh zhrabať ten burdelze stromu, co setam vala jak když idu mladežnici v nedělu nad ranem zeStodolni, pravil sem, žeuž mam cosyk domluvene s Blanku a Dankem. Mamaasy dufa, že se koněčně usadim aona se dočka dalšich malych gizdu, boto zaklinadlo na ňu plati jak špičatyosykovy kolik na otravneho suseda.Tuž dala pokuj. A abych něměl taki hlupypocyt, že dřystam vlasni mamě,tuž sem se pozval k Blance na oběd. A abychněměl hlupy pocyt z teho, žese kajsyk sam pozyvam, napojčal sem se halduděckich dyvidyček, ať se mamaly na co čučet mezytym, co my s Blanku buděmepomyvať nadobi. Jaryn z pujčovnise na mě čučel jak Hanybal naumělu hnatu a pry, esli dětinštim a nebosem se dal na pedofilozofiju. Pajtašjakisyk, něrozumi děcke barumce.

Suseduž mělpřypravenu dyňu jak medycymbal, tuž sem se v duchu uchechtnulsegře, jak tobudě štyry hodiny dlabať a zoptal sem se ho, esli němaeště jakusyk menši, proDanka. Jak sem to hodil segře do přecyně, asycosyk čula, bo zamkla a vytahlaklič ze dveřy. Tuž do dupy, co se robi?Pochopil sem, jak mi vrazyla do pazurlyžku na podlivani pečenych kur anuž. Tuž povim vam, to je pěrunstvo dlabaťtaku bestyju. Vydlabal sempul a pravil, že už musym za Blanku, tuž segra sgizdami poděkovala aslibila mi dyňovy kolač.

Přesunulsemse do dalšiho dubinskeho kvartyra s malu dyňu. Blanka ku mě vpřecynipodezřyvavo čuchala jak bravek k viskasu, bo ten dyňovy vnitřekněvoni pravělakavě. Umyl sem se pazury, pojedli sme bravko-knedlo-zeloa potem sem asy nachvilku schrupnul v obyvačce, bo se pamatuju, jakjakisyk kresleny šťur hledalžalud a naraz tam lital synek v brylkach nasmetaku. Zetřel sem sliny z brady,rozhlidnul se, esli mě Blankaněviděla, ale asy ni, bo v obyvačce sem byl enems Dankem, a robil semdal, že se divam. Maly Danek mi zrobil radosť, bo u koňcaschrupnul (tenje cely po mě), tuž sme aji s Blanku trošku prozkumali, esli jeeštěvšecko tajak ma byť. Abych zrobil radosť aji malemu, podlabal sem sevkuchini lyžku v te male dyni a zrobil sem mu tam tež jakisyk tengzychtek.Něvim, na co sem myslel, bo se mi zdalo, že se to podobašvagrovi.

Jaksempotem k večeru odchazal dom, stavil sem se eště k segře pro tenslibovanykolač. Už u dveřy mi bylo podezřele, že to tam smrdi jak kdyžsem raz jako malygizd doma vyřezaval betlem z polistyrena pajku.Zazvonil sem, vyslechnul se odsegry z deseti centymetru do gzychtu "Ne,nehoří!!!", potem jidocvaklo, že to sem ja, tuž pravila, ať idu dal, žeenem musy dopřyzabijaťgizdy. Něchal sem segru segru a šel okoštovaťkolač. Makak seděl v kuchyni apry že ji hned pravil, ať něpeče žradlo stakich divnych věcy, že to stejnakžrať něbudě, bo kdo to kdy viděl,dyňove kolače. A že to možna ani neni zdrave,bo on pry cosyk slyšel odyňovym moru. Z pokojika se ozyval řev male a řevsegry. Potem vyšla,ruda jak opařene lytko a zařvala na makaka, že by to takněsmrdělo,kdyby se dopoledně misto vysedavaňa u kisni pohral s malymi, bo bysemožna všimnul, že se hrali na hangar a nacpali dozadku do trubytřyumělohmotne letadla. Makak se nasmolil, že všecko enem furt on,oblek se,bechnul dveřami a byl v dupě. Chvilu sem čučel na tu zubatudyňu na stole apřectavoval sem se v ni jeho gzycht. Nacpany.

Tuž semtamse pravim, že je to fajne, že žiju sam. A taki fajny kolač to moch byť, no ni? napsal/a: Roupandour 19:46 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář