Po vanocach si mama mezy řeču postěžovala, že se ji Ruža chlubila, že ma novu mikrovlnku. Tuž to je burdel, ona ju ma a mama ni! Ruža, to jejejich susedka,taka všetečna babka, co vječně vysedava v okně a mapřehled, kdo kaj šel, kdose s kym zastavil, kery pes zesral travu před barakem a kolikrat a ine nězbytnevjecy. V duchu sem mamu proklel dosedmeho kolena, před očami hvjezdiček jak v unyji a zaspominal sem na anabazu před paru rokami.

V ten čas,přes jedneho znameho z teho bazaru (šak vzpominatě, ni,akurat tehdy sidlil indě a měl ine meno, tuž to je jedno) sem mjel možnosť ziskať lacno tu trubu. Tuž sem chtělzrobit mamě radosť a kupilsem ji to pod stromek ať ma tež moderni domacnosť.Jak viděla tu kysňu pod stromkem, tuž začla pyskovať, že na co novu televizu,že staru maju deprem deset roku a funguje dobře. Tuž sem ji vysvětlil, že to neni televiza, i když jak budě guvno v programje, može čuměť na točicy se taliř. Zrobil sem ji školeni, co a jak se s tym robi, kaj se co strka aco všecko to umi. Byla nadšena a hned si všecko vyzkušala. Druhi den vtym pryuvařy objed. No fajne.

Nadruhi denmě zbudil telefon. Mama volala, že pry ji mam zystiť čislo doopravni, bo ta mikrotruba je jakasyk posrana. Tuž se ptam jakto, no aona mi řyka, že to vubec něfunguje. Ptam se, co to robi a ona že nic.Ani ťuk. Tuž šak to něsu hodiny,tak jake ťuk, no ni? Asi odešla poistka. Idu k ni, naštěsti bydli enem přes štyry ulice ode mě, přydu k mikrovlnce a malem se mnu jebně o zem –přyvodni špagat neni v eletryce.Tuž se ptam, esi si robi srandu. Pry ni, tata večer řeknul, ať to nanoc rači vypina, že to zbytečně žere prud, jak tam sviti ten budik. Tuž sem ji to zapnul, vyzkušal, dal si kafe a valil dom.

Zahodinu dalši telefon, zas mama. Včil pry, že se ten taliř nětoči ajaksik to v tym iskři. Zas se ptam už celkem nasraty, esli to vrči, nato ona, že ja. Slyšim zdalki jakesyk podezřele zvuky, no a z nivylezlo, že tam narvala kastrol s gulašem, že ho chtěl tata ohřať. Tuž řvu ať to honem vypně, bo je mikrovlnka vřyti. Tuž to foter vyrval zezasuvki až iskry litaly. Zopakoval sem ji, že doteho něsmi strkať žadne železne vjecy a jak se zoptala, esli ani panev, tuž sem ji s tym telefonem jebnul.

Potemuž se tyden něozvala, tuž sem si řeknul, že se s tym naučila robiť.Guvno! Za tyden telefon rano do roboty, ja eště ve stavu vyoranehopotkana, bez turka, očiska zalepene a mama pry esli mam odpoledně čas.Začal sem cosik čuť, tuž řykam, ženi. Ona pry, že by potřebovala odvezťtrubu do opravni. Že ma rozbite to sklona tych dveřach. Tuž sem sezoptal, esi ji to spadlo či kereho šlaka?Kajže – pry chtěla zrobiť fotrovi rano vajca na snidani. Tuž tam narvala štyry vajca v misce a zapla čudel. Nachystala na stul chleba, sul a kafe a zavolala fotra ku snidani. Štyry jeby jak z děla na cely barak a foter taktak uhnuljednemu vajcu ve skle. Dva rozbite hrnki na poličce, sklo na dveřach vysypane, smrad jak v babske šatni po tělocviku.

Odpoledněsem přyjel pro mikrovlnku a jebnul sem ju dole do popelaku. Mama enem nechapavěčučela z balkona.

Tenkratsem eště dostal nakoněc vynadane ja, co ji taham do domu take modernibebechy, cosu složite jak křyžovka ve Vlastě. A naraz jak to ma Ruža,tuž je to "taki dobry pomocnik do domacnosti".

Už mě aji parurazy napadlo, esli moja babka s dědu něbyli surozenci...

napsal/a: Roupandour 19:48 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář