Divadelní tradykomedyja

15.Červenec 2009

Už sem tu nechtěl psať, ale enem z dalki špehovať, co tu kdodřystně, ale totok mi nědalo a musym se vas zoptať, esli je tonormalni.

Mama odjela před štrnasti dňami do lazni na jakesyk ty obstřykia tež se trochu ponatřasať před takimi tymi lazňovymi pajtašami. Je totu enem kusek za rohem, co by kameněm dohodil a zbytek dačiju s ďuravunadržu dojel. Všecy ji to přejem, chraň buch, ale pravě na tu dobu smeměli s Blanku už dluho kupene listki do divadla. Tuž a kaj s tym malymajnštajnem. Blančina mama zas ve špitale, moja mama na pul cestě doDarkova, segra s Upřymnym a makakem na dovolene. Všecke zodpovědneosoby v dupě. Jak to slyšel foter, začal hrať uraženeho a pry že onpřecy vychoval v potu gzychtu dvě děcka, tuž je tež zodpovědna osoba,no ni? Sem jednym s tych děcek, tuž mam o jeho vychově svoje miněni (boto byl on, kdo mi dal kdysyk do praku misto gumy s teplaku letecku gumuosum krat osum, kera nauči litať aji dlažebni kostku, šak staryTerlecki by moh vykladať, kdyby už ze třycet roku něrobil naplň dopřesypacych hodin). Chvilu sme povyměňovali nazory, ale bo Blanka na topřectaveni moc chtěla a roby jak se cosyk uvezmu, tuž to je potemmarne, foter nacpal do Danka dvě čekoladki (jak on pravi) a maly potemenem hikal jak osel na naledi, že chce byť s dědečkem, tuž sme enempokrčili ramenami a rozhodli se svěřyť našu buducnosť do peče našiminulosti. Foter se rosvitil jak rolada z temelinske kantyny a že pryse spolu budu cely den a noc hrať, tajak kdysyk se mnu (škublo mi vlevym oku a v pravym kutku, ale rači sem držel pysk a krok).

Den před odjezdem mamy zme začli pochibovať, esli je to dobrynapad, bo volala, co pry ma robiť s fotrem, kery je vynervovany jakBohdalka v trafice. Pry aby zaplašila depku, že se jedě lazňovať a ontu zustaně sam, vygruntovala cely kvartyr a jak už byla v tym, napadloju, že pošle do dupy vodni kameň, šak vitě, to je previt. Odšrubovalavšecke take ty minysprchi ze všeckich kohutku, bechla to v kuchini dosklenek a zalela octem. A jak na potvoru, jak to potem šla montovaťzpatki do kupelki, přyšel foter, pomyslel se, jak je ta jeho robka naňho hodna, že nalela na oslavu svojiho odjezda sklenku becherovki, tuždo sebe kopnul puldecku octa. Našla ho na gauču s očami vyvalenymi jakžirafa, kera se omylem lapla na dykobraza. Ty roki na šachtě, či ustryka Jury z Moravy v jeho sklepni amaterske palirně ho přypravily očuch, či kereho šlaka, bo inač se to něumim vysvětliť.

Mama prvni chtěla zrušiť lazně, bo tu němože něchať takenězodpovědne přerostle děcko, ale jak ju foter zjezdil jak Bludovičakna kolobutach, čemu pokliza před odjezdem a esli je normalni, tuž smevšecy uznali, že už je mu dobře a že mama može klidně vyrazyť.

Včil vim, že to bylo znameni.

V den přectaveni sme se k večeru stavili předať Danečka. Foterbyl oholeny, doma nězvykly pořadek, v kuchini na stole řyzki, tuž zmemaleho předali, rozlučili se a že se druhi den stavime. Potem eštěhonem ku mě, trochu se přepudrovať pysk (Blanka, ni ja!) a už zmevalili na ten spektakel. Byla to celkem sranda a aji sem se dosťnařechtal, že sem aji zapoměl, že něsnašam chodiť nastrojeny v tychplesovych monterkach. O přestavce sme se šli kupiť po dvojce bileho aobdivovali ten fajny luster s ceček. Blanku potem napadlo, že bysmemohli zkontrolovať, jak syncy doma valča. Zavolala fotrovi, ten tojaksyk dluho něbral, až po chvili se ozval mlady vyděšeny hlasek.Blanka pry, čemu to něvzal dědeček. Maly na to pry, že dědeček jemrtvy. V duchu sem Blanku pochvalil, bo se ji během paru vteřynpodařylo přyspusobiť pysk barvě jejich šatu. Jak tam tak stala, třepalase a koktala do telefona "Jak mrtvy? Co děla?" a cyntala vino podlažce, docvaklo mi, že druhu pulku přectaveni už asy něuvidim. Jak mělapla za pazuru a valili sme pryč, až venku sem se všimnul, že držim vruce svoju, aji jeji sklenku s tym vinem, tuž sem to tym bufetmajstrumpoložil před vchodem ku dveřam a dodatečně se omluvam.

Valili sme k našim jak Češi z Eura a ja sem se v pale sumiroval,co se vlasně stalo. Co buděme robiť? A co mama? S tu to hvizdně jak naSkipiho. Jak sme vletěli oba v butach do obyvački, foter fakt ležel nazemi. Svět se jaksyk pozastavil. Potem se mi zas rozjel, bo Danek sejaksyk divně škňuřyl. Po gzychtě byl počmarany jak zešit dyzgrafika afoter byl tež jakisyk flekaty po pysku. Blanka se ničeho něvšimla aenem se opirala o futra a dychala jak Tenzyng na Lyse. Sklonil sem se kfotrovi, kery otevřel oči a usmjal se na mě. Jak ho vysmjateho vidělaBlanka, aji přes svoju pacyfistylistycku vychovu jebla malemu bekend aforhend a ječela jak kanar ve fryťaku, co keca, že děda umřel a či se stakich važnych věcy robi sranda. Maly bečel jak ovca pod kombajnem, žeděda byl fakt mrtvy a že se lhať něma.

Foter pomalu stanul, kečup s pysku mu kipal na tepich (mama hodobije, až se vrati) a dustojnym hlasem vysvětlil Blance, že ona jeenem roba, že temu němože rozuměť, bo jak se syncy hraju na indyjany ajeden z nich scypně u mučednickeho kula, tuž to je vyřyzena věc a jefakt mrtvy.

Danek bečel eště u Šentala, že chce eště k dědečkovi a hrať sena indyjany, bo jediny dědeček mu rozumi. Indyjanske čary zme z Dankadrhli eště tyden – šak se skustě smyť centrofix z lic.

Kontrolni otazka: když ocet rozežira vodni kameň, može žrať aji mozkove buňki?!

napsal/a: Roupandour 17:29 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář