Bílá Apokalypsa!!!

18.Únor 2009 | Blog

            SmogRebelova pekárna peče i přes velkou nepřízeň počasí. Tady u nás v Beskydech je pěkně velké bílé peklo!!! Ale my jsme kluci z Valašska tvrdý. Poperem se s tím. Musíme.

 

Téma dne:

 

Sníh.

 

            Už to bude možná týden, kdy se mi pokaždé, co vyhlídnu z okna naskytne pohled, že sněží. Už jednou tu padlo, že tohle je největší sněhová nadílka od zimy 05/06 tady u nás na Valašsku. Odhaduji to tak 40-50 čísel sněhu. Když mrknu na tu chumelenici , která je právě teď přikláním se spíš k 50 centimetrům sněhu. Nabádám ke zvýšené opatrnosti řidiče dopravních prostředků, zejména aut. Urvat přední nárazník, když projíždíte sněhovou barikádu není žádný problém. Mě už to vycvičilo. Zapadnout a nemoci vyjet bez podpůrné lidské síly taky není žádný problém.S tím už jsem taky maturoval. Samozřejmě nemluvím ani o každodenním vykopávání auta, o ometání sněhu pokaždé co jej opustím na víc jak pět minut, o tom hrozném škrábaní skel, které vydává mně tak nepříjemný zvuk.  Taky nemluvím o marné snaze kdekoliv zajet, protože všude jsou kopy sněhu a tam kde nejsou, tam jsou nasáčkovaná další auta a na odhrnuté parkování čeká dalších pět řidičů. Někteří chytře za oknem. Někteří jezdí si jen tak, od ničeho k ničemu a čekají, že se třeba nějaké uvolní. Shrnuto- parkování ve městě= cvičák.

Už dlouho si nepamatuju, že bych viděl po Rožnovském nábřeží jezdit frézy. Nepamatuju si ani, že by se musel sníh odvážet mimo město, protože už ho není kam hrnout...Hergot, tohle není bílé peklo, podívám se z okna a je to bílá apokalypsa! Lituju Silniční správu a údržbu, musí to být na ně nápor, jak se říká, „jaxviňa“. Očividně totiž nestíhají. Mám dvě otázky:

            Bude vyhlášen kalamitní stav? A nasněží více jak již zmiňovanou zimu 05/06?

Jediný kdo má určitě radost je Katka Neumannová, která je myslím ředitelkou 47. Mistrovství světa v klasickém lyžování, jež hostí město Liberec. Já osobně jsem nečekal, že sníh bude.Nebyl jsem sám. Teď , když si otevřu seznam.cz , tak tam naleznu hned v úvodu minimálně tři zprávy se slovem sníh.

Já už jsem kalamitní stav vyhlásil a odložil jsem cestu na VS. Nedá se bezpečně jezdit. Maturoval jsem hned ve výjezdu z parkoviště. Hrabání, hrabání a hrabání. A to mě klasicky zahrnul ten malý bagr, co odklízel sníh z parkoviště. Předpověď  je, že se má o víkendu oteplit. Přívaly sněhu vystřídají záplavy.

 

SmogRebelův magazín:

 

Dnes jak jinak, než o počasí. Enjoy.

 

http://www.osud.cz/cs/index.php?action=tema&t=1

napsal/a: SmogRebel 17:03 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

ladunka30 19.02.2009 07:39:59

Mám alergii na bílou a to dnes do toho bílého pekla vyjíždím.