Z vysokoškolské půdy

23.Únor 2009 | Blog

SmogRebelova pekárna v provozu. Opět, pomalu se stává folklorem,problémy se sněhem. Klasicky zas sněží. Vstanul jsem a přes noc napadlo odhadem kolem 10cm sněhu. Cesta do školy byla zajímavá. Jeli jsme Fiestou. Dobro došli na jadran (NJ). Snad se stejně vydaří i cesta zpět.

 

Pečeme:

 

Po dlouhé době jsem zase naskočil na studijní režim. To je denní docházka do školy. V podstatě měsíc a půl jsem nechodil. Bylo zkouškové období. Všechny zkoušky jsem zvládl až na ekonomickou matiku. Naštěstí je paní profesorka hodná a dá mi další termíny, ikdyž jsem zkouškovou práci psal 2x. Problém je v tom, že neumím počítat 2x2, 1x(-1) apod. Seknu se v takových blbostech a pak se nemůžu dopočítat k normálnímu výsledku. S druhou odmocninou ze 105 se pak strašně špatně počítá. Ale jsem blízko...stačí málo. Takže teenagerovsky řečeno: no stress. Anebo bych tu taky mohl hodit odkaz na jutub na song Laurent Wolf.

            Jak probíhá dnešní první školní den v letním semestru? Máme doc. ing. Kubu, csc. a první hodinu jsme dobírali nějaké mikroekonomické otázky, které jsme nestihli v semestru zimním. Teď tady je řeč o devizovém monopolu. Nevím, opět řečí teenagera , wo co gou. Co můžu říct je, že si nedokážu představit  ekonomickou zkoušku, která se skládá z mikra a makra. Bude to peklo, horší, než to nynější bílé! Musím to zvládnout! Po více než 3 hodinách zabývajících se převážně makroekonomickými problémy se těším na angličtinu. Bude to relax. Pak oběd. Máme v plánu jít na stadion na meníčko. Ještě jsem v NJ neobědval. Pak vám pohovořím o této nové zkušenosti. Achjo. Ještě šest hodin trápení v lavici...Díky bohu notebooku.

 

Víte co je to hra s nulovým součtem? Je hra karetní. Jeden přijde o peníze a druhý vydělá. Upoutala mě řečnická otázka pana docenta. Je to zvláštní vyučující. Převážně hovoří pro zadní lavice a já, poctivý student v první lavici špatně slyším. Ona totiž gestikulace pana docenta není dobrá. K tomu přidejte třídní šum a výsledek je jasný. Ale problému rozumí. Většinu znázorní graficky. Tak jou jou z vysokoškolské půdy. Následuje magazín.

 

SmogRebelův magazín:

 

Dnes od hodně zajímavém problému. Hodně lidí si to plete s koncem světa. Hodně lidí to podceňuje. Mé stanovisko pozitivní a očekávám změnu. Enjoy.

 

http://matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=3050

napsal/a: SmogRebel 11:12 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

SR 23.02.2009 17:45:55

Jojo ja jsem to prijmul v pohode...Vim, ze globalni oteplovani neexistuje, takze me to nerekvapuje...Jen uz to po par letech neni obvykle, jako byvavalo, tak o tom s detskym nadsenim pisu:)


ladunka30 23.02.2009 12:16:26

Já se s počasím smířila, ono je normální že v únoru sněží, ber to jako fakt a bude ti líp. Ostatní části članku: bez komentáře.