27.Březen 2008

Chris Pfeiffer - Streetbike Freestyle Rider


Sezóna 2008 ještě ani pořádně nezačala, a Chris Pfeiffer za řídítky BMWF800 už má na kontě další titul světového šampióna z Zurichu. Zajímávás, jak vypadá život špičkového stuntridera? Společnost BMW Motorradzveřejnila zajímavé interview s ‘CP’.
Už jsi měl čas strávit víkendové vítězství a dokážeš říci, co to pro tebe znamená?
Ostatní jezdci se hodně snažili, ale všichni nakonecřekli, že jsem titul jednoznačně obhájil zaslouženě, a toho si velmicením. Soutěž ve Švýcarsku patří k mám oblíbeným akcím a jsem hrdý nato, že jsem ani v tvrdé konkurenci nezklamal.

V nadcházejících měsícíchasi budeš mít docela rušný program. Chystáš se na vystoupení v Libyi,USA, Malajsii, Francii a Španělsku. Jak složité je přepravovatmotocykly při tak vzdálených přesunech?Mámněkolik identických motocyklů a posíláme je po světě pomocí DHL vbednách. Lidi od DHL odvádějí skvělou práci a zatím jsem vždy měl svémotocykly na akcích včas – a to i v poměrně exotických krajích, kecelní odbavení není zrovna nejjednodušší. Cestování na zámořské akce jeo hodně náročnější než jízdy po Evropě a někdy mám pocit, že navedlejší úvazek pracuji pro nějakou logistickou firmu! Ve středníEvropě jezdíme na akce s obytným vozem Knaus s přívěsem – to je vpohodě, odpočineme si.
Jaká je tvoje oblíbená země a proč?
Ježdění na Tchaj-wanu bylo úžasné, davy doslova šílely ato jsem opravdu nečekal. Také vystoupení v blízkosti pláží v Karibikunejsou špatné! Cestování tvoří zajímavou součást mé práce a líbí se mi,že můžu poznávat různé kultury.

Kolik kilometrů ročně najezdíš na svá vystoupení?
Vloni jsme najezdili přes 50 000 km, ale také hodně létám. Za rok mám na kontě kolem 60 letů.

Jakým vozem jezdíš?
BMW X5.

Jakou hudbu nejraději posloucháš při řízení?
Hip Hop, rock a kvalitní pop.

Jezdíš ještě vůbec někdy na motorce, jen tak pro radost?
Ano, na silici beru svoje BMW HP2 Megamoto a ven jezdím natrialových strojích, když dělám doprovod svým dětem na jejichčtyřkolkách a dětských kolech.
Kolik hodin týdně přibližně trávíš tréninkem stuntridingu?
To záleží na aktuálním rozvrhu. Když jsem doma, trénuji týdně 10-15 hodin na svém stroji F800.

Co dalšího obnáší tvůj současný tréninkový režim?
Každý den si dám 30 minut na kole, pak nějakou gymnastiku,strečing a něco málo posilování. Mám doma malou tělocvičnu. V rámcitréninku taky jezdím na běžkách.

Na jakém motocyklu se chystáš na letošní závody EuropeanHill Climbing Championship? Myslíš, že to letos konečně dotáhneš až navrcholek kopce?
Pojedu na novém BMW 450 ve standardní třídě apravděpodobně na speciálním motocyklu s motorem F 800ve třídě speciálů.Rozhodně se dostanu až na vrcholek – přinejmenším pěšky při studovánítrati!

Pojedeš letos znovu na Erzberg Rodeo?
Musím se už brzy rozhodnout.
Uvažoval jsi někdy o založení stuntridingové školy?
Na to se necítím, zato bych rád vybudoval areál pro stunt a trial freestyle s velkou plochou a pěknými překážkami.
Vložil: TroyBayliss ¤