07.Říjen 2008

WSBK 13. Magny-Cours a Troy Bayliss opět mistr SVĚTA(UŽ PO 3)

WSBK 13. Magny-Cours : Smolný víkend podtržený klasickou třináctkou Dvě dlouhé a velmi těžké bitvy ze zadních řad čekaly na Kubu Smrže ve francouzském Magny Cours.
Do páteční prvního volného tréninku Kuba Smržpro zdravotní problémy ani nenastoupil, místo toho skončil na kapačce vmobilní klinice a snažil se stlačit svou horečku na minimum. 
V odpolední kvalifikaci pak na mokré trati objel pouhá 4 kola, z nichžvzešel jen dvacátý šestý čas na roštu. Proměnlivé povětrnostní podmínkyve střední Francii totiž zapříčinily to, že ve druhé sobotní ranníkvalifikaci osychající trať nedovolila zrychlit. A tak český jezdecpodruhé letos zůstal bez Superpole a navíc byl před nedělním startem vevelmi nevýhodně situaci, která jej odsoudila k boji o světové body zezadních pozic. V první jízdě to pak vypadalo na to, že z té „víkendovéšlamastyky“ vytěží dobrý výsledek, ale v předposledním kole se přiodřazování ulomil řadička. V ten okamžik jel Kuba velmi rychle, o hodněrychleji než skupina soupeřů pár desetin před ním. Byl patnáctý, mohlbýt lepší, ale za svou snahu nakonec nebyl korunován bodovým ziskem. 
Řekne se pech, ale význam tohoto slova pak přesně podtrhuje stejnásnaha, která však skončila v druhé jízdě místem, které je pro totoslovo příznačné. Kuba Smrž skončil v druhé jízdě na 13. místě atřináctý je i celkově před posledním závodem v Portugalsku.

Jakub Smrž: Tento víkend byl jeden z nejtěžšíchv letošní sezóně. V pátek jsem se probudil a ani se mi nechtělo vylézatz postele. V Clinica Mobile mi naměřili 38,5 stupně a okamžitě si mětam nechali a prali do mě co se dalo. V kvalifikaci jsem dvakrát vyjelz boxů a dvakrát začalo pršet, takže jsem zvládl jen jedno měřené koloa byla z toho 26. pozice. Modlil jsem se, aby byla druhá kvalifikace nasuchu, ale bohužel trať nestihla oschnout, takže jsem byl odsouzenstartovat z poslední řady. 
Volný trénink už jsem se pohyboval do desítky, než prvních 16 začalozkoušet kvalifikační gumy, takže nastavení motorky bylo celkem dobré. 
V prvním závodě jsem se začal postupně probíjet dopředu, už jsem byl zaskupinkou bojující o 11.místo, ale udělal jsem chybu a ztratil. Běhempár kol jsem získal zpět své pozice, dojel onu skupinku, ale než jsemmohl začít bojovat o další umístění, v nájezdu do nejpomalejší zatáčkyse mi ulomila řadička a pomalu jsem dojel do boxů. 
Ve druhé jízdě jsem se snažil jet hned od začátku na plno a postupnějsem se probojoval až na 13.místo, což je pro mě s ohledem na startovnípozici velice dobrý výsledek. Navíc kromě dvou jezdců nikdo nespadl ati byli přímo přede mnou a pomalejší. Obě jízdy byly hrozně náročné,protože jsem fungoval prakticky pod vlivem infuzí, injekcí a prášků,ale doufám, že v posledním závodě na novém okruhu v Portimau si spravímchuť. 
Podstatně se zlepšily starty a začátky závodů, takže už se těším ažbudu startovat z přednějších pozic a během závodu se měřit snejlepšími. 
Neupřímnější gratulace patří bráchovi, který po vyhrané kvalifikaci atechnických problémech ve warm upu dokázal naprosto úžasně vyhrát závodlitrových stocků a zlepšit mi tím náladu po mém rozpačitém víkendu. “
 


 a ještě pár fotek z dnešního závodu






Vložil: TroyBayliss ¤