04.Duben 2008

Loris Capirossi má už 35 let

Je veteránem seriálu Grand Prix a právě dnes slaví své 35-ténarozeniny. Absolvoval celkem 268 závodů v nejprestižnějšímmotocyklovém šampionátu.

ItalLoris Capirossi začal svou kariéru v Grand Prix na závodech v Japonskuv roce 1990. Ve stejném roce vyhrál svou první Velkou cenu, na GP VelkéBritánie ve třídě do 125 cc. Od té doby jich dokázal vyhrát ještědalších 28, 7 ve stopětadvacitkách, 12 ve dvěstěpadesátkách a 9 vkrálovské kubatuře 500 cc a později v MotoGP.

 Tento skvělý italský jezdec je celkem trojnásobným mistrem světa,dvakráte ve stopětadvacítkách a jeden ve dvěstěpadesátkách, i když tenposlední má trochu hořkou příchuť...

 Loris Capirossi stál ve své dlouhé kariéře celkem 98x na stupníchvítězů a zajel 32 nejrychlejších kol v závodě a do nich startovalcelkem 41x z Pole position. Postavou malý, jezdeckým uměním rozhodněvelký. To je stručná charakteristika současného továrního jezdce týmuRizla Suzuki, který je v průběžném pořadí šampionátu po dvou závodechna 8. místě s 19 body, kdy si jistě všichni pamatujete na poslednízatáčku v Jerezu, kdy pozávodil čtyřčlennou skupinu Toseland, Hopkins aDovizioso.

Vložil: TroyBayliss ¤