Dávné doby

24.Květen 2008 | Povídky

Časy kdy jsem byla malá holčička, světem nepolíbená, křivdami za rukunevzatá je už poměrně dlouho. V očích jistých lidí možná jsem ještěmalá holka, ale už mám větší přehled a věkem určitě jsem daleko starší.Někdy si jen tak sednu a vzpomínám jaké to dřív bylo. Sice naivní aplné „zrad“, ale krásné. Občas se i přistihnu, že bych chtěla vrátitčas zpět a prožít a vychutnat si to znovu. Ten však, ale vrátit nelze!

Měla jsem na očích růžové brýličky a úsměv od ucha k uchu. Žila jsem vesvém pohádkovém světě, nepřestávala snít, doufat a přát si! V té doběmi jako zrada přišlo ledacos. Brala jsem ty malé zrady jako trest, jakonejvětší zlo a říkala si proč se to děje mě! Postupem času zradypřecházely do dalších úrovní a já stále měla všechny za hroznounespravedlnost světa.

Snila jsem o úžasné lásce, která mě jednou potká. Snila jsem o blahu,hojnosti, štěstí a lásce. Doufala jsem, že okolo mě bude dostatek.Přála jsem si mít vše jednoduché a prosté. Asi jsem si přála málo.Vydala jsem se na složitou cestu a nad jednoduchou ohrnovala nos.

Postupem času jsem sundávala růžové brýle. Skok z růžové na černou promě byl obrovský a nepochopitelný! Viděla jsem jen temno, mráz, vztek,nářky a zrady. Neviděla jsem nic optimistického a ani jsem nechtěla.Byla to doba temna, z které jsem již úspěšně venku a nechtěla bych sedo ni vrátit.

Dnes již jsem spokojena jak vidím svět, společnost a hlavně sama sebe!Vidím napůl růžově a černě. Zlatý střed! Už si nejde užívat bezstarostjako dřív, ale co nadělám? Mohu si užívat jiné věci, do kterých jsemtak strašně pospíchala a až teď si uvědomila, že o to nejkrásnější jsempřišla! Přišla jsem o dětství. O nejkrásnější část života, kterou simladí neuvědomují a pospíchají do dospělosti. Je část říct STOP,vykročit pravou nohou a jít POMALU!

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 15:09 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář