Mašina

04.Leden 2008 | Povídky

Je pár minut před půlnocí, v byte tma, venku černo a v dálce je vidětpár žlutých šmouh, lamp co nam svítí, když se toulame studenou nocí adoprovázenými slabým větrem, který si pohrává s našimi vlasy.

V prvním okamžiku cítím bolest, ublížení, nenávist, zradu. Slzy se mikutálejí jedna za druhou po tváři a nechtějí přestat. Vyplavují všechnuhořkost, všechny city, kterých se chci zbavit pryč, pryč ze mě.Vsechny... je to dobre? V tu chvili mi hlavou bezi, ze ano. Moje mysltlaci na slzy, aby prestali, sak ta osoba si je nezaslouzi. Zadna osobasi nezaslouzi muj plac, moji litost, muj smutek... Ale nejde to, nejde,slzy se vesele kutaleji dal.

Slova, ktera mi bezi hlavou stale dokola a dokola zacinam nenavidet.Choulim se do klubicka, klepu se a v duchu si rikam proc?! Proc lidenemuzou byt opravdu uprimni? Bolest a ublizeni pomalu ve me slabeustupuji az zmizi uplne, vystrida je nenavist. Ale jaka nenavist? Vucime ne, vuci danne osobe ne, jaka ke to nenavist? Nenavist k citu, kteryjsem davala. Ale jaky to byl cit? Nebyl vsugerovany? Slzy me opusteji.Konecne! Usinam s bolesti v srdci (Nebo v hlave??).

Probudim se s hlavou prazdnou jak postovni schranka stare zeny, ktereuz nikdo nepise, lide zapominaji na lidi, kteri je miluji vic nez svujzivot.

Nevim co si mam myslet. Vsechny pocity z predesle noci jsou tam tam.Jakoby je nekdo pres noc vymazal. Jakoby se nic nestalo. Necitim uz aninenavist. Citim pocit smireni s realitou, stalo se, zivot jde dal. Vim,ze me ceka neco noveho, neco krasneho, je to blizko, budu opet stastna.Citim pocit odpusteni. Odpustila jsem, dokazala jsem neco pres pouhyden co jini lide nedokazi cely zivot.

A tak se stale ptam: Jsem masina, ktera jede, v prvni stanici naberepar citu a v druhe je vysadi a jede dal prazdna a stale dokola jezdi??Jezdi na pocity, prida do ohne jeden a spali vsechny ty ostatni, kourje nahle jiny, na prvni pohled obycejny, ale ta vune, ta vune je jina.Nepozna ji kazdy... Na pohled to je masina jako kazda jina, ale ukryvav sobe velike tajemstvi, ktere se dozvi jen clovek, ktery ma jizdenku.

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 22:15 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář