Nepochopení a tupost

24.Květen 2008 | Povídky

Zamlžené zrcadlo, ve kterém vidí dívka rysy své uslzené tváře,prosvicuje tupé žluté světlo ze zářivky. Pláče, srdce svírá bolest,kterou nechce pustit ven, dusí si ji v sobě a každým dnem jiprohlubuje. Je bez myšlenky nebo odhodlání zbavit se bolesti, která jitolik ničí. Každý den se zavře ve sprše a lituje se, běduje nad svýmživotem aniž by s ním chtěla něco udělat! Kapky vody stékají po zrcadlejako po tváři malé nešťastné a hloupé dívky.

Zadívá se do světla, oči prozáří děsivá naděje, že bude jednou lépe.Podívá se zpátky do zrcadla a naděje v očích zmizí. Nastane zase tupábolest, která krvácí čím dál víc. Neslyší, nevnímá, jen pláče a lituje!Spousta lidí ji radí ať něco udělá se svým životem! Neslyší je! Jeomezená! Nepřijímá žádnou kritiku, žádné rady, NIC! Chce, aby jivšichni okolo litovali a aby byla chudinka s těžkým životem, ale kdybyse podívala okolo sebe na lidi, kteří opravdu život těžký mají a nic siz toho až tak nedělají. Vše by ji přešlo a začala by se radovat. Bolestby zahodila za sebe a zbyla z ni pouhá minulost.

Každý večer sedí ve vaně. Čím dál více ji přitahuje jedna věc. Věc,kterou by zvládla sama! Která by vyřešila její situaci a přestala by setrápit. Den co den sbírá odvahu ji uskutečnit. Každý den ji promýšlí,aby byla dokonalá a někde neselhala. Aby se pak netrápila ještě více.Už nabrala všechnu odvahu? Už nastane den D? Už může provést to, cochce a tak nutně potřebuje? ANO, už je to tu! Cítí vzrušení až dokonečků prstů. Už to přišlo, už bude vysvobozena, začíná nová etapa,nebo všechny etapy končí?

Pomodlí se, omluví se za své hříchy, poprosí o odpuštění. Do rukou berenástroj svého osudu, lehce přejede po ruce. Vzrušením ani nedýchá. Jeklidná a vyrovnaná. Smířená s nynější situací a připravena na dalšídlouhou cestu. Tentokrát po ruce přejede silněji. Příjemná bolestvysvobození projede celým jejím tělem. Z ruky vytryskne rudý vodotrysk.Jakoby by se chtěla napít, avšak nemá sílu. Nástroj odloží vedle sebe.S úsměvem pošeptá děkuji! Schoulí se do kuličky, zavře oči a začnesnít, ale už v jiné dimenzi?

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 15:10 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář