Odvaha a neodvaha

04.Leden 2008 | Úvahy

Nadáváte na současnost, chcete pořád jen měnit, ale když má přijít naskutky, tak utečete! Jste plní odhodlání, že řeknete „Tak a teď jdemedo toho!“... ale jakmile přijde TA chvíle, sklopíte hlavu, zmenšíte se,co nejvíc to půjde, zatnete pěsti a utečete.

Nic se vám nelíbí, člověk udělá něco pro lepší bytí, nepovede se a vyhned odsuzujete, místo abyste i přes neúspěch člověka podrželi aobdivovali jeho odvahu, kterou vy nemáte; máte jen odvahu kritizovat,ale za zády, nemáte ani na to říct člověku do očí, co vám na srdci leží.

Jste pro mě nic. Nemáte pro mne žádnou váhu, jste nuly, co se bojí říctsvůj názor, svoje myšlenky, vystoupit z řady a udělat krok směr lepšířešení. „Malému“ člověku se vysmějete, co to plácá za blbosti, že on máodvahu, že on je všehoschopen, že je jen malý a hloupý člověk, že si too něm nemyslí. Přijde „velký“ člověk a najednou ten, co měl silné řeči,jen přitakává a v závěru utíká ze scény. Změní se to někdy? Ne! Lidskáješitnost je strašná a každý má v sobě kus této ješitnosti, jen někdovíc a někdo míň.

Přijde však člověk, který svírá v ruce svůj život, chce změnit celýsvět! Bojuje ze všech sil. Ubývá mu sil, prohrává, ale nevzdává se! Máodvahu, odvahu, kterou by mohl rozdávat všem, co ji nemají, i kdyžvyvolávají svým jednáním, že mají. Až po dlouhém a vyčerpávajícím bojizjistí, že svět změnit nejde, musejí se změnit lidé, s nimi musíbojovat - pak bude i svět jiný v našich očích; svět je pořád stejný,jen v něm žijí jiní lidé a oni ho zkreslují.

Ukázal lidu odvahu, opravdovou odvahu. Vystoupí další lidé z davu a budou bojovat??

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 22:25 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář