22.Duben 2008
Vyskytují se všude. Svět se jich jen hemží. Jsou jako hmyz, který sevelmi rychle rozšiřuje. Jde o mutaci lidské bytosti nazývaný jakoŠampon. Šampon(ka) je člověk bez vlastního životního stylu, kterýmermomocí musí být IN. Jednou světem proletí nějaký rockový hudební hipa všichni šamponi poslouchají rock, protože je to děsně cool a jsoufakt drsní rockeři. Podruhé se na hudební scéně objeví 50cent a všichniposlouchají hip-hop. Kdyby byli určité druhy metalu komerčnízáležitostí, každý by vypadal jako metalista a o té hudbě by vědělakorát to, že je dost hardcore, protože je IN. Šampon je člověk, kterýuvidí fotku Rhapsody a řekne: “No jasně, ty znám. To jsou Kelly Family,svého času byli dost IN!” a normálního člověka klepne. Šamponynepřehlédnete, protože všichni vypadají stejně. Nosí stejné oblečení,mají stejné účesy, stejně vystupují, stejně mluví. Když se společnostotočí a začne co bývalo IN, být OUT, otočí se i tahle komunita lidí,přepne kanál a začne vyznávat Satana, protože je děsně IN.

images.jpgNedávnojsem potkala holku v gothic oblečení a dala jsem se s ní do řeči.Dozvěděla jsem se, že ona vlastně ani neví, co je to gothic, ale nosíto, protože je to dneska cool. Jeden rok vypadala jako punkerka,protože punk vládnul světem, druhý rok byla drsný hiphoper, protože sena scénu dostal Eminem a za pár let z ní je gothika, protožeEvanescence je prostě IN. Šamponi jsou lidé bez vlastního mozečku,kteří si myslí, že otáčejí světem. To, co netuší, že ten svět otáčíjimi. Když kolem komunity šamponů projde člověk s vlastním lifestyle,je označen jako hippies, nebo je v nejlepším případě středem pozornostipro všechny okolo. A taky terčem narážek. V dnešní době, která jezahalena Šampony se normálně myslící člověk těžko prosadí. Šamponů ašamponek přibývá a je jen otázkou času, kdy ovládnou celý náš svět.

christina-aguilera-punk.jpgPro ty, kteří by se chtěli státi dobrým Šamponem, nebo alespoň nahlédnout do jejich světa, nabízím pár časopisů: Pro šamponky: Top dívka, Dívka, Bravo Girl; Pro šampony: Men’s Health, Esquire, Reload., kdemáte úžasně popsáno, které hardříky právě letí, jak bezpečně zahnoutpartnerovi, aby si toho nevšiml, návody, jak si partnera omotat kolemprstu, a samozřejmě rubriky typu: Láska, sex a trápení, kde se můžeteptát, proč se při milování nemůžete uvolnit. To, a více šampoňáckýchkeců najdete právě v těchto časopisech…

Typickým příkladem Šamponek jsou “popové” hvězdičky, jako třebaBritney Spears a Christina Aguilera. Tyhle holky žijou jen svou image,kterou každým dnem mění. Jednou jsou z nich nevinné princezny, podruhéskejťačky, potřetí rockerky, po čtvrké punkerky a když už je tohlevšechno uncool, jejich styl připomíná 30. léta. A proč? Protože 30.léta jsou dneska přece IN!

Vložil: _coklick_ ¤