12.Září 2008, napsal andy516 v 02:00
Chtel jsem si k snidani uvarit spagety....peclive jsem odmeril pozadovane mnostvi vody do spravneho hrnce, postavil ho na nejvetsi horak, hrnec na horaku vycentroval tak, aby prenos energie mezi hrncem a horakem probihal na co nejvetsi plose....Privedl jsem vodu k varu, vlozil do ni presne to spravne mnozstvi soli a oleje...Vlozil jsem do varici vody spagety, v momente, kdy se posledni spageta dotkla dna hrnce jsem zacal s odpocitavanim pozadovanych 7 minut.

Celych 7 minut jsem svoje semolinove deti chodil kontrolovat, aby se neslepily, aby se nepraly, aby se jim nestalo neco zleho...Po 460,00 sekundach jsem sve deti precedil a vlozil do misy na spagety, ktera puvodne asi mela slouzit jako nadoba pro mnozstvi pro celou rodinu, ale to neplati od doby, kdy jsem zacal byt ve vyvinu a zacal jsem potrebovat vetsi mnozstvi jidla, nez normalni smrtelnici.

Inu spagety byly v mise. Vzal jsem z lednice 100g strouhaneho syra a vysypal je na ne. Pote jsem aplikoval asi 0,4l kecupu, kecup presne neodmeruji, aspon jidlo pokazde chutna jinak.

Posledni na rade bylo koreni. Vzal jsem plastovou nadobu s korenim, jejimz jednim sypatkem je jedna velka dira a druhym krasna jemna mrizka, kterou propadava pouhy poprasek koreni.

Inu otevrel jsem jednu z der, naklonil nadobu nad korenim a tou kurva velkou dirou se to vsechno vysypalo na moje spagety a zkurvilo se to ! :(

Takze se ptam...jak muze existovat buh, kdyz dovoli neco takoveho?

A.
 
Komentáře (12):


V 01.10.2008 23:30:53, andy516

Opravdu krasna diskuze, skoda ze jsem na tenhle clanek pozapomnel a uz ji nebudu radsi obnovovat :D

V 01.10.2008 19:55:47, blond50

A co pořekadlo: "Hanba nesmí padnout na naši rodinu"? Pánbíček pobaveně přihlížel, jak si děláš jídlo, nezadržel TVOU nešikovnou ručičku a ty - ve své velikosti, prostě nemůžeš připustit jaké jsi vohráblo a svaluješ vinu na něho, tím spíš, když si myslíš, že se na tebe díval.

V 21.09.2008 17:38:11, Killik

Tomu se říká umění manipulovat Zíbra :)

V 16.09.2008 22:33:38, Zíbra (a myslete si co chcete)

Myslím, že komentáře "vyšího levelu" jsou zde maličko mimo mísu (ne tu se špagetama) a rady ohledně studování literatury jsou ještě vzdálenější ... já vám nevím, ale tuším, že předmětem toho článku nebyl nějaký vyšší duševní (nejen ten) princip, zatížen vážností. I když dostávat se k otázkám tohoto typu, přes špagety ... Skvělý nápad ! :D

V 13.09.2008 21:12:38, Fruitensse

Taková polemika, už byste měli válčit no honem. Jo ty špagety, škoda jich. Věřim, že by nebyly dobrý ani kdybys to sypal skrz tu mřížku.

V 13.09.2008 08:20:22, Killik

Andy516:
Většinu našich chyb zaviní emoce. Emotivně rozpoložený člověk ne vždy jedná objektivně a je náchylný k větší chybovosti. Vem si třeba zamilovaného člověka, který o svůj protějšek příjde (myslím rozchod v tomhle případě). Jak se takový člověk potom chová? Nebo další drastický příklad, kdy rodič příjde o dítě v dopravní nehodě, například dítě vběhne za míčem do vozovky. Jak takový člověk reaguje na člověka, který to dítě opravdu nešťastnou náhodou srazil.
Příklady nejsou zrovna z těch šťastně vybraných, jenom chci poukázat, že emoce jsou v drtivé většině za našimi chybami. Když si to vezmeš ve větším měřítku, dojdeš až k válkám. Musel bys v první řadě odstranit emoce.
A k tomu příkladu o svobodné vůli ve stylu a b c... Nemůžeš rozhodnout, jaké myšlenkové pochody probíhají u člověka, který by zvolil odpověď c. U něj třeba ta volba v tom konkrétním případě příjde správná a rozhodne se tak na základě své vlastní vůle.
Nemůžeš tomu člověku říct, že c je špatně. A i kdybys to udělal, stejně se pro tu možnost rozhodne na základě své svobodné vůle.
Jinak dej si film equilibrium. Tam je názorná ukázka toho, jak by to asi vypadalo.

V 12.09.2008 18:53:13, zapinek

Mily Ondreji,
uz jen myslenka, ze by bylo mozne nedelat chyby je proti vyvoji sveta :-)

Myslim, ze tve vnimani pojmu "Buh" je striktne omezene klasickou nabozenskou skolou.

Prostuduj si nejakou literaturu.

V 12.09.2008 12:45:19, andy516

Killik:

Zaprve: Myslim, ze valna vetsina lidi by se obesla bez svobodne vule vymenou za to, ze by nedelala chybna rozhodnuti. Myslim, ze by to byl velice dobry deal.

Aza druhe, pokud pojem nedelat chyby zacneme brat trochu mene doslova, i pri mnou nastinene situaci by se dala aplikovat svobodna vule. Teoreticky mame 3 moznost - A,B,C. A a B jsou spravne volby, C je chyba. Cili by mel buh zaridit, abychom se rozhodovali pouze mezi moznostmi A a B.

Pri striktnim vykladu fraze 'nedelat chyby' tohle samozrejme nejde, ale jak rikam, asi bych vymenil svoji svobodnou vuli za nemoznost udelat chybu.

Jestli by pak zivot nebyl prilis nudny a linearni je otazka, ktera asi byla v podtextu teho dotazu, ktery nyni po par minutach premysleni psani tohohle pokladam za spravny :).

A.

V 12.09.2008 06:54:16, Killik

Andy516: Kdyby bůh nedopustil, aby ses dopustil nějaké chyby, kde by potom byla tvoje svobodná vůle?

V 12.09.2008 01:37:21, andy516

Zapinek:

Mily mlady ctenari meho blogu,

To co jsi napsal je sice pekne, ale posunme debatu o jeden level vyse. Pokud je buh vsemohouci, coz je bezne pouzivany popis, neni v jeho moci, aby zabranil jakemukoliv svemu diteti delat chyby? Kolik zmaru a utrpeni by se tim odbouralo...kdyby opravdu miloval svoje deti, tak je nenecha udelat zadnou chybu.

Proto:

a) Buh neexistuje
b) Buh existuje, ale nemiluje svoje deti
c) Buh existuje, ale nema zadne deti
d) Ja jsem buh

Rozhodnuti je na tobe priteli, zvaz ho.


Killik: A vubec, obcanku mas?

V 11.09.2008 19:55:28, Killik

Moc hezky to napsal zapinek :)
Trošku přitažené za vlasy, ale tak nějak bych si tu odpověď představoval :)

V 11.09.2008 13:35:06, zapinek

Mily Ondreji, jak jiste vis, Buh miluje vsechny svoje deti.

Abych ti vysvetlil tuto problematiku, zeptam se te - Máš sám děti ? Nemáš. Tak si představ, že máš nádherné dítě, které z celého srdce miluješ a nedal bys na něj dopustit.
A teď si představ, že tvé dítě miluje jízdu na kole.

Co bys udělal ? Zakázal mu jízdu na kole, aby s ineodřelo kolínko, nebo bys ho nechal jezdit na kole i když víš, že mu hrozí potenciální nebezpečí pádu?

Stejne je to s Bohem - proto se dějí války, proto lidé umírají - protože člověk, resp. lidstvo se musí poučit z chyb, které udělalo.

Proto ty sis vykurvil špagety - aby sis na to příště dával pozor. A Bůh tam s tebou byl, nechal tě ze své lásky si udělat špagety. Protože tě miluje.

Amen.