23.Únor 2008, napsal andy516 v 16:39
Vcera byla v MF moc zajimava priloha Stoleti hokeje nebo tak nejak....A bylo tam toho hodne o Naganu. Zaprve mi prisel docela zajimaci rohovor s Lenerem, ktery nepouzival jina pridavna jmena nez ta, kterym se v anglictine rika "extreme adjectives". Vsechno, hlavne vykony, bylo neuveritelne, fantasticke a podobne...Mne teda pripada, ze jsme v Naganu hrali docela prumernej hokej (na pomery spicky), az na posledni dve tretiny s USA a zapas s Kanadou. Jedina vec, ktera nas zachranovala byl Hasek. Ale o tom jsem psat nechtel. Ta priloha byla hlavne plna vet jako "Ohromili jsme cely svet" nebo "Svet s uzasem ziral".

Tak me tak napadlo, kolik z toho sveta jsme asi ohromili. A vychazi mito asi takhle - CR 10 milionu lidi, Canada 31 mil., Finsko 5 mil., Svedsko 9 mil., USA 50 mil. (vzhledem k tomu, kolik lidi se tam o hokej zajima), Slovensko 5 mil., Rusko 100 mil., Nemecko 25 mil. ( viz. USA) no a....neni to vsechno? Tohle vychazi na 235 milionu. Rusko jsem jeste hodne nadsadil, myslim ze tam ma 140 milionu lidi spoustu jinych starosti, nez sledovat hokej. K tomu muzeme pripocist lidi, kteri se o hokej opravdu zajimaji, nehlede na to kde. To nam muze dat spolu se zememi jako Litva, Kazachstan a tak, kde snad taky fandi, mozna 400 milionu? IMHO tak nejak. Takze jsme ohromili 400 milionu lidi ze 6 miliard, coz nam dava nejakych...malo procent.

Nevim jestli by si treba Litevci - kdyby vyhrali neco v basketbalu - mysleli, ze si z toho sedneme na zadek. Fakt je, ze Cinu, Indii a USAhokej nezajima, tak jsme svet neohromili :).

Ale MF to samozrejme pise v nadsazce, ja vim. Posledni dobou se tam ve Sportu uplatnuje to, co jsem v Cechach videl nejdriv v casopise ProHockey a to je takove to dramaticke zakonceni clanku. Neco jako "Byl v sezone nejlepsim hracem, pak se zranil a nikdo nevi, zda stihne zacatek nove sezony. Ale jednomu verte - snazit se bude.".  V podstate se mi tenhle styl libi, ale  obcas to pusobi trochu neprirozene. Mozna to bude tou cestinou.

A jinak jsem si uvedomil, ze vcera jsem si docela obnovil naklonnost ke trem lidem a ke dvema ztratil i ten zbytek naklonosti co jsem mel a uz se tomu da rikat i antipatie. Ja vim, ze presne tahle informace vas zajima.

G'day
 
Komentáře (0):