18.Duben 2008, napsal andy516 v 01:40
Asi pred hodinou jsem sem skoro napsal, ze na blog na kaslu, stejne jako po vanocich a to protoze a proto, ale zrovna jsem na neco k zamysleni narazil. Hledal jsem informace o Skotsku na seminarku, narazil na stranku s cestovatelskymi blogy a misto Scotland jsem dal do vyhledavani Czech, docela zajimave pocteni. Ne ze by to bylo neco, cim by mel byt clovek prekvapeny, ale stejne sem prepisu par postrehu. Pozitivni veci samozrejme vynechavam, tohle jen tak pro zajimavost.


"...Konecne v Praze. Citime svobodu. Citime rozdil. Svet uz neni tak nablyskany. Neni tak barevny. Jenom stare veci. Stare vlaky. Stare znacky. Stare lavicky. Stara vlakova stanice. Slunce nesviti, skoro prsi. Odjizdime."

"...lide v Praze jsou jistojiste divni. Centrum ve vas vzbuzuje neurcity pocit, ze budete kazdou minutu okradeni."

"Po prijezdu na letiste Ruzyne jsem si pripadal, jako bych prave prejizdel hranice komunistickeho Ceskoslovenska. Byl jsem uvitan starym, divnym celnikem, od ktereho jsem misto Dobry vecer obdrzel prazdny pohled a v tichosti podany pas"


Jeste me tak napada, ze sem muzu dopsat neco, co me zajima uz dlouho. Precetl jsem si dneska Kvety ( no kdyz uz se to objevuje doma, tak to holt prelouskam na zachode) a jestli takhle ma vypadat casopis pro prumerneho ceskeho obcana, tak nechci znat prumerneho ceskeho obcana. Vsechno tam je vrchol populismu, ktery oceni lidi mozna tak s IQ 80. Zakladem je, ze naprosto vsechno, co udelaji politici je podle Kvetu spatne. I kdyby zvyseni dani o 0,05% melo zachranit ekonomiku statu, tak podle Kvetu to bude spatne, protoze to vymyslel Paroubek, jehoz vetsina lidi nema moc v lasce. Rubriku Kaleidoskop, kde maji zrejme byt zajimavosti ze sveta, zaplnuji zpulky blbosti zajimave svou drahotou a zpulky velikosti. Napr. v nejnovejsim cisle - "....tento kastrulek by nebyl nicim zvlastni, kdyby nemel uchyty ze zlata a diamantu! Kvuli nim vyjde na 3.3 milionu Kc ( to je cena ojeteho Ferrari). Kolik lidi si ho asi koupi?". Nabizi se otazka, co je tak super na tom, ze nekdo da na hrnec diamanty, ktere uz se daly snad na vsechny veci na svete. Taky by ze zajimalo, proc musi prirovnavat 3.3 milionu Kc k Ferrari. Chapal bych to naopak, neco jako "....tento hrnec stoji asi jako prumerne ojete Ferrari ( to je asi 3.3 milionu Kc )". Nebo ze by si prumerny clovek nedovedl predstavit hodnotu 3.3 milionu Kc, ale s Ferrari by mu to slo lip? Hmm....

Jeste tam je na prvni, maximalne druhy pohled  jasne z vtipu vytvorena fotka zelvy, ktera kouri cigaro. K tomu popisek Kvetu "....svuj "vykon doklada fotografii, na niz ma nebohe zvire pachnouci smotek u tlamicky. Vsimnete si na druhem snimku, ze se moudry tvor ihned po prilozeni cigara stahl do krunyre!". No uz vidim, jak ctenar Kvetu bude podavat kvuli tomuhle trestni oznameni na neznameho pachatele pro podezreni z tyrani zvirat.

Vrchol jsou taky dopisy, skoda ze se mi nechteji hledat starsi cisla, pri vetsim vyberu bych svoji myslenku kvalitneji demonstroval. Zakladem dopisu ctenaru otisklych ve Kvetech je to, ze nemaji pointu. Nasledujici vylovim z pameti, ale prisaham ze +- takhle tam byl. "Minuly patek jsem si sedla v kuchyni ke stolu s Kvety a namazala si chleb s maslem. Uvedomila jsem si, ze takhle vypada ta prava pohoda.". Nebo z noveho cisla "Sedeli jsme na zahradce. Setmelo se a najednou nad nami zacal letat sem a tam nejaky podivny ptak. Babicka nam vysvetlila, ze to je netopyr a bydli na pude. Bala se, aby se ji nezavrtal do drdulku, protoze v nem mela sponu: Na tu pry netopyri jdou. - Kaja Nojmanova, Pardubice". Ja to proste nejak nechapu, radsi at tam otiskuji dopisy dementnich lidi, jejichz vrcholem tvorby je "Vsichni politici kradou!", coz dokazi rozvest i do 30 rozhorcenych vet.

Zabavne je taky cteni stranky pro teeangery. Ze 9/10 tech hvezdnych kapel, o kterych se pise neznam, to neni chyba casopisu, ale je tam takove okenko, kde se vysvetluji vyrazy mladych. Neco jako kdyby se nekho pokousel vysvetlit vyznam slova "husty" v dnesni mluve do reci normalniho cloveka. Ale zasnu nad tim, ze za tech 50+ cisel rocne znam tak 5 slovicek. Starnu :-(.

No nic, ja vim, ze ctu casopisy co by se mi nemely dostat do ruky, dovedeno do extremu takhle muzu kritizovat Materidousku. Ale ta nema naklad x desitek tisic vytisku :-).

A priste bude Rytmus zivota :D.

A.
 
Komentáře (0):