20.Březen 2008, napsal andy516 v 12:33
Jak jsem naznacil minule, napisu sem neco o serialech, kterych jsem videl posledni mesice po nocich pozehnane a ted uz jsem nucen stahovat obskurni blbosti, protoze nejak vysycha pramen. Razeni bude vcelku nahodne a psat neco o The Simpsons a Futurame je asi zbytecne, protoze je zna kazdy a libi se mu kazdemu, kdo rika ze ne, tak onanuje doted.



1. My Name Is Earl



Tak tohle je komedialni orgasmus a to vskutku nejsem fanda komedialnich sitcomu. I kdyz tohle neni sitcom ve smyslu soap opery, nenataci se v atelierech. "You know the kind of guy who does nothing but bad things and then wonders why his life sucks? Well, that was me: every time something good happened to me, something bad was always waitin' around thecorner. Karma. That's when I realized I had to change. So, I made alist of everything bad I've ever done, and one by one I'm gonna make up for all my mistakes. I'm just tryin' to be a better person. My name is Earl."

Strucne receno, Earl si uvedomi, ze existuje neco jako Karma, udela dlouhatansky seznam vseho spatneho co kdy udelal a v kazdem dile napravi jednu chybu. Na pomoc ma hlavne dementniho bratra, jehoz vtipnost se dil od dilu zvysuje. A hlavne Jason Lee jako Earl by mel dostat minimalne Zlaty Globus za kazdy dil, nekoho uveritelnejsiho jsem v tomhle typu seriaůlu snad jeste nevidel.

"Randy: Hey, maybe if you call karma it'll come and save us. Call it.
Earl: Randy, it doesn't work like that. It's karma, not Lassie."

My name is Earl - Intro - MyVideo


AIK (Andyho Index Kvality) - 9.6/10




2. Lost

Kazdy vi, kazdy zna, kdo ne tak je ignorant :). Snad jenom poznamka, ze IMHO tou nekolikamesicni prestavkou (ke ktere se jeste pridala stavka scenaristu) serial trochu zabili, protoze ja si uz pamatuju akorat to, ze to je hodne komplikovane a uz se mi nechce do sebe ten dej znova vstrebavat :).

AIK - 9/10



3. Eureka



Dalsi z velice kvalitnich a u nas vcelku neznamych serialu. Agent Jack Carter se pri prevozu trestance ( vlastni dcery) dostane do mesta, ktere je, jak brzo zjisti, docela zvlastni. Soustredi se v nem nejlepsi mozky sveta, ktere pracuji pro spolecnost vynalezajici vetsinou hi tech technologii na svete. Jak je asi po 30 minutach serialu k odhadnuti, za chvili uz Jack s dcerou ve meste ziji, Jack dela serifa a obcas zabrani vcucnuti zeme cernou dirou, obcas zapaleni atmosfery a tak dale...Ale neni to sci-fi, je to spis takova polokomedie, kdy kazdy dil vyresi jeden problem a jeste k tomu se doperu posune par dlouhodobych vedlejsich linii. Celkove to je prijemne pokoukanicko.

AIK - 7.7/10



4. Prison Break

AIK 1. serie - 9.6/10
AIK 2. serie - 8.5/10
AIK 3. serie - 9/10



5. The 4400



Tak na tenhle serial me uz namet nalakal vic nez dost. 4400 lidi unesenych pri necem, co divak zezacatku povazuje za unosy mimozemstanu, se vrati v jednu chvili na jedno misto na Zemi a vlado, starej se. Nekteri z nich byli uneseni az 100 let a nezestarli ani o den. Zabava zacina, kdyz se u nekterych unesenych zacnou projevovat zvlastni schopnosti, srovnatelne s temi co znate z Fantastic Four, Heroes atd. Za 4 serie, ktere jsou natoceny se toho odehraje a zmeni opravdu hodne, vypisovat to sem nebudu. Ale zahrnuje to nastoleni noveho nabozenstvi, vysvetleni identity Jezise z Nazaretu, apokalypsu atd. I kdyz vetsinu casu jde o mnohem malichernejsi veci :). Jinak jde o typicke serialove schema, v kazdem dile jeden problem s jednim cloveke a jednou schopnosti a hodne velice zajimavych vedlejsich dlouhodobych dejovych linii. Rozhodne to neni zadny low cost serial, herci docela ujdou, doporucuju :-). Kdyz se nepodivate ted, tak u toho budete za 5 let stejne slintat na N@ve.

AIK 8.4/10



6. Dexter

Nejsympatictejsi masovy vrah v dejinach a ta rezie...

AIK - 8.8/10


7. Twin Peaks



Z tohohle trochu moc cisi v dnesni dobe staroba, ale vzhledem k tomu, ze reziroval Lynch, to ani nevadi. Ted me napada, ze jsem ani nevidel druhou serii. Ve zkratce receno se stala vrazda a cely serial se vysetruje. Namet neni teoreticky zadna slava, nijak se to neodlisuje od klasickych detektivek, ale rezie Lynche je videt a taky to ma jeden z nejznamejsich Theme songu ze serialu

AIK - 7.5/10

To be continued....

A.
 
Komentáře (3):


V 27.03.2008 09:25:46, gíba

joo Californication je stylová záležitost :)

V 20.03.2008 15:52:43, andy516

Ja nad tim Californication dost premejslel, ale nejak nevim, jestli je to zrovna muj oblibenej zanr...ale jak tak o tom slycham, tak je to asi hodne dobry. Takze si tvoji radu zrejem vemu k srdci

V 20.03.2008 13:52:07, tele.kom

andy, musíš si stáhnout CALIFORNICATION!! Dokud si neviděl tohle tak jako bys nežil... Fox Mulder jako Don Chuan nemá chybu