01.Říjen 2008, napsal andy516 v 01:13
Spis teda unaveny. Ale je to jenom moje vina, protoze nejdu spat. Zjistil jsem, ze mit relativne slusnou ctenarskou zakladnu na blogu prinasi i uskali. Kdyz sem obcas pres den mrknu a vidim tech par poslednich navstev, ktere se vetsinou vejdou do par hodin, tak mam vycitky svedomi, ze sem lidi jdou a nenajdou vubec nic noveho...Misto toho se treba mohli kouknout na nektery z milionu konkurencnich blogu, vymyslet perpetuum mobile, vyuzit procesorovy cas pro projekt SETI, ale oni, resp. vy radsi jdete sem a tady vubec nic noveho. Tak jsem dal tadyhle napravo aspon ten widget twitteru, kam mozna nekdy neco zajimaveho napisu, treba ze zrovna nemuzu najit holici strojek nebo tak.

Mimochodem dneska nebo vcera me vyjimecne dost rozcilily USA. Byl to ten den, kdy bylo na titulce MF, ze Kongres odmitnul dat financni injekci $700 000 000 000 bankam a pojistovnam...Ono by za to sice tech 155 letadlovych lodi tridy Nimitz bylo, ale takhle to stahne bliz ke dnu celou svetovou ekonomiku. Ti me malickosti znalejsi vi, ze mam velice daleko k antiamerikanistovi, antiirakistovi, anibushovci a dalsim antilidem, ale tohle se mi nelibi. Uz jenom proto, protoze USA v prepoctu na hlavu produkuje nehorazne mnostvi CO2, sezere toho tolik, co vyprodukuje pul zemekoule atd. atd., by mohli dat svetu taky jednou darek. Jenom 700 miliard USD. Ale aby nedoslo k mylce, tak to tem amikum preju, vybudovali si tu zemi minimalne po ekonomicke strance velice pekne.

Jinak uz mam za sebou dva dny skoly, dva dny vstavani za tmy a jezdeni domu za tmy *cry*. A tenhle semestr to bude docela nuda zda se, mozna to bude absenci jedne magistry. Zasveceni narazku pochopi. Docela by se mi mohl libit predmet Trvale udrzitelny rozvoj, i kdyz ten zacatek me docela odradil. Pruserem zavani Rozvojove problemy regionu CR, hlavne kvuli jednomu docentovi, zasveceni narazku pochopi. A dost se mi libi pristup seminaru z Zivotniho prostredi, zadna stupidni dochazka na hodiny, kde se nic nedela, ale hezky si vybrat 3 z 20 doporucenych knizek, prelouskat je a prijit si o nich pochatovat s vyucujicim...I like it. Akorat nekterym inteligentum od nas, co za zivot precetli tak mozna Auto & Tuning, jestli neco takoveho existuje, to muze delat problemy.

Mimochodem dneska jsem mel z nedostatku spanku docela psycho stavy. Na Ekonomicke geografii II jsme meli prednasku v polstine, bylo to neskutecne uspavaci. Ale trochu jsem se polsky priucil. Kazdopadne jsem chvilemi videl toho symapataka Polaka 3x jak jsem mel oci v hajzlu, ale neusnul jsem. Na Zivotnim prostredi jsem zase zaklimbal asi na minutu ( no mohla to byt pulhodina, kdo vi ) a mel jsem kraticky sen, ze do auly prinesl professeur asi 150 000 palcovou televizi, postavil ji tam a ona vyklad prenasela hh....no a pak jsem se probudil a uz jsem si nestihnul dopsat, co to je ekologicka *cizi slovo*. Kazdopadne se ted budu citit nadrazeny nad vsemi novinari z MF, kdyz vim, ze slovo ekolog a ekologie se pouziva v mediich v 90% procentech pripadu uplne nesmyslne. Jak nam to bylo hezky predlozeno - "je to asi jako kdyby meli na mysli, ze nasilnik nekoho znasilnil, ale napsali, ze gynekolog nekoho znasilnil". Maji stejny predmet zajmu, ale jinak to je neco trochu jineho. Sakra, ta VS me mozna vazne udela znalejsim.

No ale uz se mi chce spat, tohle je nejnudnejsi vec, co jsem sem za posledni dobu napsal. To ja jenom z povinnosti, aby lidi nechodili zbytecne.

Jo a kdyby nekoho hrozne zajimal muj rozvrh, tak at se podiva. Ale verejnym tajemstvim je, ze moje dochazka ve ctvrtek a patek z pochopitelnych duvodu nebude zrovna ruzova. Jo a ti vsimavejsi si muzou vsimnout v liste Favorites odkazu Virgin off cute teens...Chci predeslat, ze jsem to tam opravdu nedal schvalne, jenom jsem kliknul nekde OK na neco, na co jsem nemel, ulozilo se to do Favorites a zesynchronizovalo s touhle listou :D. Ale vymazat jsem to mohl, to jo.


A.
 
Komentáře (10):


V 05.10.2008 17:03:48, zapinek

pice, sem se s tim nemusel srat!

:-)

V 02.10.2008 12:41:28, zapinek

Taakze shrnuto a podtrzeno - Buh ochraunj americky senat, nebot on ma jediny rozum, jak se prave ted ukazalo.

To ze je G.W.Bush kretén, to se vi uz davno - a jen to ted potvrdil :-)

V 02.10.2008 12:39:56, zapinek

A jako krach ekonomiky myslim situaci, kdy se zvedne nezamestnanost (podniky by musely vyplacet na platech vic, nez mohou, aby si lide mohli koupit stejne mnozstvi statku a sluzeb jako pred krizi), zvednou se ceny a tak dale. Protoze aby firmy mely na vyplaceni duchodu, musely by zvednout ceny a dostali bychom se do spiralovite situace, kdy se ceny navysuji tak dlouho, az to ekonomika neni schopna utahnout a zhrouti se (tedy recese a nasledna dlouhotrvajici deprese cekajici na nejaky prirozeny rozjezd ekonomiky). Hyperinflace v nekterych zemich neni vyloucena.

V 02.10.2008 12:36:41, zapinek

Oukej, takze mensi osveta -

1) prodejce hypoteky (jehoz plat se odviji od poctu prodanych hypotek) se snazi prodat co nejvic hypotek. Takze prijde za socialne nizsi skupinou a navrhne jim, at si od banky vezmou milion dolaru na ten rozpadajici se barak (Ackoliv dum hodnotu nema ani z 15 procent) ze to budou splacet 30let-a kdyz ne, tak jim ten dum vezmou.
2)poskytovatel hypotek vezme treba 500 takovych hypotek, da je vsechny do jednoho balicku, rekne - tady je vynosnost zarucenych 20-30 procent, proda to vetsim bankovnim institucim.
3) ty to koupily, ptz to neresily a vedely, ze to jsou jiste penize.
4) pak se nekdo zeptal - kolik maji vlastne ty domy cenu? A zjistilo se, ze temer zadnou-

Conclusion - na tom prodelali neopatrni obchodnici (bankeri, kteri pobiraji MILIONY dolaru na premiich a ridi ekonomiku), jenze takovi obchodnici jsou kryti bankou. A dostane-li se banka do potizi, ma tu centralni banku, ktera jim za velmi vyhodnych podminek muze kdykoliv (doslovne receno) natisknout nove penize, o coz ted zadal Bush.

Takze - ANO, KRATKODOBE by se financnim trhum ulevilo (na mesic, dva, tri).

DLOUHODOBE (a to je to, co nas zajima) by napumpovanim 700MILIARD dolaru do svetove ekonomiky vzrostla INFLACE (tedy by se snizila cena penez - kazdy na planete by byl postupne "bohatsi" o 117 dolaru, chces-li to tak, a tuto inflaci by NEPOCITILI obchodni domy, ktere tyto penize pouziji jako PRVNI, ale jak by se dostavaly do obehu, jejich cena by klesala (rozumej tyto penize by melo cim dal tim vic lidi) a ceny by se co? Zvedly. Takze normalni lide by pocitili inflaci jako prase a hned po lidech by to pocitili zase trhy a pak by nasledovalo co? Financni krize mnohem, mnohem vetsi, nez hrozi ted.

Jsem pro to, aby se ekonomika obnovila bez zasahu statu, nebot prave zasahy statu byl to, co zpusobil krach ekonomiky ve dvacatych letech 20.stoleti.

V 02.10.2008 12:13:31, zapinek

"Ono by za to sice tech 155 letadlovych lodi tridy Nimitz bylo, ale takhle to stahne bliz ke dnu (NEDANI 700mld dolaru-pozn. zapiho) celou svetovou ekonomiku. "

Ondřeji, ondřeji... chápu, že nikdo číst tenhle můj koment asi nebude, ale...mam ti vysvetlit, proc je kurva DOBRE pro svetovou ekonomiku, ze tu injekci 700miliard dolaru senat neschvalil?

V 01.10.2008 15:35:11, andy516

Grympy: 64km na sever od Phy :))

V 01.10.2008 15:26:21, Grympy

kde ty andy vůbec bydlíš?

V 01.10.2008 10:59:53, andy516

Tester0609: Je krasne, ze to chapes, odted jsi mym nejoblibenejsim ctenarem

V 01.10.2008 01:56:29, Tester0609

jo jo......je to narocny porad psat na blog nove,vtipne a zajimave clanky........ale je od tebe pekny ze na nas tak myslis a pises i kdyz te zrovna nic nenapada a pak dohanis spanek ve dne