Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Neznámý člověk utýral k smrti čtyři psy. Drátem jim svázal zadnínohy a přivázal je ke stromům v Bílovci na Novojičínsku. Jestli psíkypachatel ubil, nebo je nechal v lese pomalu čekat na smrt žízní ahladem, to má objasnit pitva jednoho z nalezených voříšků.

"Jezevčíkse nám zaběhl před třemi týdny. Všude jsem ho hledal, i v útulcích. Žils námi čtrnáct roků, byl to člen rodiny. Když jsem šel s pětiletouvnučkou na procházku do lesa, tak jsem tu hrůzu objevil," řekl muž,který nález ohlásil na policii. Jeden pes už byl ve značném stadiurozkladu, poblíž ležela kostra nějakého dalšího malého psíka. Opodálnašel dalšího voříška rezavé barvy a svého jezevčíka, který měl na soběkrvavou ránu. "Těžko říct, jestli mu to udělal ten člověk, nebo už hookousala zvířata. Takovou smrt si nezasloužil. Oplakal jsem to," svěřilse majitel jezevčíka.

Od něj se o osudu zvířete dověděla iJarmila Klapetková, která bydlí o pár baráků dál. I jí se ztratilvoříšek Ben. "Když nám to soused pověděl, šel se manžel do lesapodívat. Ben prý byl pověšený za zadní nohy na stromě. Nechtěla jsemvědět podrobnosti. Je mi z toho smutno," uvedla paní Klapetková. Právěostatky jejího pejska byly zaslány k veterináři na zkoumání. "Tento pesbyl nejkratší dobu mrtvý. Jeho pitva by měla objasnit, jakým způsobemzvířata zemřela. Už teď je jasné, že se neznámý pachatel dopustiltýrání," sdělila novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤