Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Hana Králová (25) už rok žije s dvěma psy a devíti štěňátky vchatrči mezi hromadami uhlí u Mariánských Lázní. Tedy žila. Včera jízvířata policie odebrala. Štěňata žila ve vaně mezi svými výkaly!Dospělí psi se mohli pohybovat pouze po chatrči, kde káleli i močili dopostele majitelky, která tam pak spala!

Neuvěřitelný puch, všudeharaburdí. To přivítalo policisty, veterináře a zvířecího záchranářeKarla Bobála, když vstoupili do chatrče. "Zvířata žila v otřesn ý c hpodmínkách. Bylo to týrání," konstatovala Lenka Müllerová (35) zOkresní veterinární správy v Chebu.

Štěňátka zažívala hotovépeklo. Všech devět se celý den mačkalo jen ve vaně. Brodili se lejny,bez možnosti se napít či najíst. Dospělí psi se mohli pohybovat, alejen po místnosti. Močili a káleli do postele, v níž pak Králová ponávratu z práce přes noc spala.

Žena, která pracuje jako kočí a vkočáru vozí po Mariánských Lázních turisty, se vymlouvala, že zvířatatakhle žila pouze dočasně. "Chtěla jsem dát inzerát, aby si pejskyněkdo vzal, ale teď mi je ti policajti ukradli," tvrdila Králová aplakala.

Podle majitelky pozemku, na které chatrč stojí, má mladážena za sebou pohnutý osud. "Je to chudák holka. Maminka jí umřela,když jí bylo patnáct. Táta si vzal dvacetiletou a dceru vyhodil z domu.Ta se od té doby potuluje kolem lázní," vysvětlila Eva Klestilová (54),která si k sobě vzala alespoň dospělého psa.

Karel Bobál odvezlštěňata i fenu do psího útulku v Tachově. "Až dosud znala jen vanu avýkaly. Zaslouží si lepší život. Snad si je někdo vezme a bude je mítrád," doufá Karel Bobál.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤