Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

hodec zachránil fenku

PRAPOŘIŠTĚ, KLATOVY - Kdosi ji ponechal s náhubkem a svázanýma nohama na provaze v lese u stromu

Máša, jak ji pojmenovali v klatovském útulku, měla na krku ošklivou hlubokou ránu. Máša, jak ji pojmenovali v klatovském útulku, měla na krku ošklivou hlubokou ránu. Autor: Milan Kylián

K smrti vyhladověním chtěla dosud nezjištěná osoba odsoudit svéhopsa. Zbědovanou fenu nalezl a prakticky jí zachránil život náhodnýchodec. "Fena křížence byla nalezena na kopci Bezný poblíž obcePrapořiště. Byla přivázána ke stromu v lese a měla svázané končetinyprovazem. V době nalezení měla náhubek na mordě a byla velmi pohublá avystresovaná," řekla Deníku domažlická policejní mluvčí JaroslavaRoubalová s tím, že zvíře skončilo v péči klatovského útulku. "Je velmihodná a jak uvedla majitelka útulku, je to ´mazel´," dodala mluvčí.

"Fenka, které říkáme Máša, byla ve strašném stavu. Měla zranění nakrku a byla velice vyděšená. Když jsem ji viděla, tak jsem celý denprobrečela. Je strašné, co lidé dokážou," uvedla ošetřovatelka zklatovského útulku pro opuštěné a zatoulané psy Miloslava Šeflová. Onasama je rozhodnuta v případě, že se podaří najít majitele takto´odloženého´ psa, na něj ihned podát trestní oznámení pro týránízvířat. Stejného názoru jsou kdyňští policisté, kteří případ šetří jakopřestupek dle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Po několika dnechv útulku již vypadá fenka, jejíž jeden z rodičů byl zřejmě německýovčák, mnohem lépe a hojí se jí i rána na krku.

"Fena je padesát až šedesát centimetrů vysoká, šedohnědě žíhaná.Pokud má někdo informace, které by vedly ke zjištění jejího majitele,může se obrátit na bezplatnou telefonní linku na linku 158 nebo přímona policisty z obvodního oddělení ve Kdyni na číslo 974 331 720,"požádala o pomoc Roubalová. Policisté plně spoléhají na to, žedotyčného psa někdo může poznat na fotografii, a tím pádem může pomociustanovit policii jejího bezcitného majitele.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤