Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Zubožený, s otevřenými mokvajícími ranami způsobenými kyselinou a plný nenávisti k lidem.

V takovém stavu se v únoru dostal do útulku v Řepnici na Litoměřicku kříženec Flek. Dnes už je i díky Blesku v pořádku.

Majitelům útulku se navíc podařilo obnovit i jeho důvěru v lidi.Znetvořenému Flekovi pražský podnikatel Radek Pohorský zaplatilnákladnou léčbu v řádu desetitisíců. Zpočátku totiž musel veterinářFleka opakovaně ošetřit v narkóze. "Celého jsme ho opláchli aodstranili jsme hnisavé nekrotické tkáně. Dostal antibiotika. Rány jsmemu mazali hojivými preparáty," popsal veterinář Petr Soldátek. Pokyselině, kterou na něj někdo chrstl, ale zůstaly Flekovi na tělezřetelné jizvy.

"Nejdůležitější je, že už má v pořádku duši. Zpočátku byl velmiagresivní, nikdo se k němu nemohl přiblížit. Okamžitě útočil. Dnes je zněj mazel," řekla spolumajitelka útulku Miluše Maskulanisová. Podle níje Flek připraven na odchod z útulku.

"Může jít k domku se zahrádkou i do bytu. Podmínkou je, aby si hovzala žena. Je hodný na děti, nesnáší se ale s muži. Ty má tendencikousat. Byl to muž, kdo ho tak bestiálně poranil," dodala.

 Únor 2007: Takhle Flek vypadal, když ho do útulku přivezli strážníci ze Štětí. Nikdo se k němu nemohl přiblížit, okamžitě útočil.

Únor 2007: Takhle Flek vypadal, když ho do útulku přivezli strážnícize Štětí. Nikdo se k němu nemohl přiblížit, okamžitě útočil.

Červen 2007: Na poleptaném hřbetě zůstaly Flekovi jizvy

Červen 2007: Na poleptaném hřbetě zůstaly Flekovi jizvy

Flek dnes děti miluje. Přesvědčili se o tom i čtvrťáci ze základní školy v litoměřické Ladově ulici.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤