Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Gerymu rozmlátil sekáčkem hlavu!

Majitel pitbulteriéra před soudem!

Na lavici obžalovaných u Okresního soudu v Mostě usedl včeraněkolikrát odsouzený František Erlitz (29) z Litvínova. Svémuamerickému pitbulteriérovi Gerymu rozsekl hlavu sekáčkem. Cvičil hototiž, aby byl zlý a pak se ho začal bát.

Erlitze viní obžaloba z toho, že v září 2006 sekáčkem na masočtyřikrát udeřil svého psa do hlavy a způsobil mu hluboké sečné rány,které si vyžádaly chirurgické ošetření u veterináře. Pes na následkyzranění za týden pošel.

"Měl jsem ho rád, ale začal být stále agresivnější. Napadal mě, ikdyž jsem šel v noci kolem něj na záchod," popisoval vztah Erlitz.Odmítal, že by do psa kopal či ho nepřiměřeně trestal. Dělal prý sepsem jen to, co měl rád. Nechal ho tahat těžké klády. Viset na provaze."Vyžadoval to," zdůvodňoval.

V kritický den Geryho prý půjčil známému. Když mu psa vrátil, byldivný. "Gery na mě zaútočil. Když se mi zakousl do ruky potřetí, vzaljsem sekáček, který byl na chodbě, a psa několikrát udeřil," popsalútok. Pak ze žalu vypil láhev alkoholu. Z hospody nakonec zavolalpomoc. Hrozí mu rok vězení. Soud kvůli dalšímu dokazování a výslechusvědků hlavní líčení odročil.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤