Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008
Reportér TV Nova byl upozorněn na další vážný případ týrání zvířat.Stal se obci Pševes na Jičínsku. Majitelé zkrachovalé firmy zanechali vopuštěném areálu dva zubožené německé ovčáky. Doteď se o psy starajímístní lidé, kterým ale už došla trpělivost a chtějí, aby bylo ozvířata řádně postaráno.

O dva německé ovčáky se musejí starat místní lidé, aby nepošli.Jejich majitelé se o ně údajně přestali starat a nechali je svému osuduv malém kotci. Ti šlapou ve svých výkalech, jedí pouze to, co jim dajímístní lidé a jsou neustále zavření. Podle našich informací se psi zkotce nedostali už minimálně pět let.

Oznámení o podezření na týrání řešil místní starosta s majiteli už v létě . Jednou psi dokonce utekli a musela být přivolána policie. Nikdo ani neví zda jsou očkovaní.

"Byl dán příslib těch majitelů o tom, že se budou nadále o psy řádně starat," říká starosta obce Josef Táborský.

Opak se stal pravdou a situace se ještě zhoršila. Bohužel na dobrésrdce místních psi zřejmě doplácejí. Protože na první pohlednevypadají, že trpí.

"Těžko posoudit, zda to zvíře je týráno. Nemá to moc řešení, snadobracet se na nás častěji, abychom přijížděli častěji, kdy ten stav jehorší nebo kdy teda známky péče ze strany majitele nejsou vůbec," řeklanám Alexandra Máchová, vedoucí inspektorátu veterinární správy Jičín.

Aby se psům dostalo lepší peče nebo aby byli umístěni v útulku,museli by je ohleduplní lidé paradoxně přestat krmit. To ale hrozíriziko, že zvířata pojdou.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤