Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Sedm malých koťátek


Lidská bestie si krutě pohrála se sedmi kočičími životy. Koťátka zavřela do kufru auta, kde pošla hladem.

PRAHA - Lidská bestie si krutě pohrála se sedmikočičími životy. »Chtěly jsme se mazlit, hrát si, chytat myši nebopředvádět svou krásu na výstavách. »Čekaly jsme, že nás někdo nakrmí,pohladí, my mu zapředeme a spolu prožijeme dobrodružství a lásku. Tolikutrpení jsme nečekaly.« Takové memento po sobě nechalo sedm mourkůuvězněných v pickupu v Praze 9. Kdo něco takového mohl provést?

Vůz, ve kterém se našly kostry sedmi uhynulých koček.Šokujícípřípad odhalily děti v Mratínské ulici v Praze na Proseku. V pondělíkolem jednadvacáté hodiny nahlédly do nezamčeného kufru auta. Po tom,co viděly, se jim budou ještě dlouhou zdát zlé sny. V kleci leželo šesttělíček v rozkladu. Jedna mrtvá kočka byla v přepravce. Mezi nimi sepovalovaly konzervy od kočičí potravy. "Jezdíme ke všemu možnému, aletakový hyenismus jsem ještě nezažil," komentoval případ vedoucítrojského útulku pro opuštěná zvířata a odchytu Václav Steinbauer.

Cose vlastně v autě stalo? Zatím neznámá lidská bestie dala sedm koťátekdo otevřeného kufru auta. Když slabší kočičky zemřely, ty, které ještěžily, je začaly požírat. "Není typické, aby je napadly zaživa," míníIvan Štácha z Městské veterinární správy v Praze. Nakonec zahynulynedostatkem potravy a především vody i ostatní. "Musel to být strašnýpovyk, když tam tak strádaly. Je divné, že na to nikdo nezareagovaldřív," dodal Steinbauer.

Kliknutím zvětštePoliciipřivolala majitelka auta Bára Kolmanová, shodou okolností pracovnicestanice Podbrdsko, která zvířata v nouzi zachraňuje. Policii sdělila,že netuší, jak se do jejího vozu zvířata dostala. Auto totiž stálo předdomem jejího otce. "Moje dcera tady nebydlí, jen má před barákemodstavené porouchané auto. Někdo ho nedávno vykradl, a tak zůstalootevřené. Kdyby aspoň ten člověk na mne zazvonil…" rozčiloval seJaroslav Kolman, otec majitelky auta.

"Pachatele zatím nemáme.Zvířata tam mohl dát kdokoliv. Pokud bychom dotyčného vypátrali,hrozilo by mu stíhání pro trestný čin týrání zvířat," dodala policejnímluvčí Eva Miklíková. Na tom, že se jedná o trestný čin, za který hrozípachateli rok až dva vězení, se shodují i veterináři. "Týrání to je.Nejhorší ale v těchto případech je právě dokázat někomu vinu. Pokudnikoho nechytnete za ruku nebo nemáte svědka, je to velký problém,"míní Pavel Berka z pražské veterinární ambulance HELP.

Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤