Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Ještě včera se ozývaly ulicemi petardy a opožděné výbuchy zábavnépyrotechniky. V posledním dni uplynuvšího roku a v prvních dnech novéhokvůli tomu dokonce umírala zvířata.

FotoVyplašenékočky a psi vystresovaní hlukem zahynuli pod koly aut, zaběhli se nebojim selhalo srdce. V metropoli tak v několika dnech zahynulo kolemdeseti domácích miláčků.

Práce měli veterináři nad hlavu. Byly i případy smutné. "Dvěvystrašené kočky, v jejichž blízkosti vybuchla zábavná pyrotechnika, sepolekaly a vběhly pod kola aut. Stejně jako v případě přejetého psa,kterého vystrašila petarda, jim už nebylo pomoci," upozornil nazbytečnou smrt domácích mazlíčků šéf zvířecí záchranky Jiří Semotán.

Životem za radovánky lidí zaplatili i další dva psi. Patří mezi nětaké dalmatin z Prahy 9. "Měl slabší srdce a stres při výbušíchnepřežil," doplnil Semotán. Veterináři ze záchranné služby muselizasáhnout i v desítce případů "přežraných" psů. "Zbaštili řízky,smaženou rybu, dokonce majonézové saláty a také čokoládové ozdoby vestaniolu. Na vině jsou ale jejich majitelé, kteří jim to dovolili,"míní Jiří Semotán. Bolesti a tragédie zvířat tak většinou padají nahlavu bláznivému a bujarému veselí lidí.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤