Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Školáci zmasakrovali štěně

Dva snědí školáci (8) se zájmem pozorují asi ročního jezevčíkauvázaného drátem uželezné tyče. Skaždým pohybem zvířete se drát stálehlouběji zařezává do jeho těla. Zatímco pes bolestí vyje, kluci se bavítím, že na něho hází kusy betonu.

[obrazek]Utrpeníbezmocného štěněte, které začalo tím, že je kluci shodili z balkónu,ukončili až dospělí. Nebohého, téměř mrtvého psa vysvobodili a zavolalipomoc. Mnohočetná zlomenina pánve, fraktura kyčelní i sedací kosti - toje jen část z lékařské zprávy veterinárního lékaře Karla Čoudka.

Zraněních měl pes mnohem víc. O jezevčíka se nyní starají v psímútulku Interpespenzion. Při pohledu na člověka se zvíře třese strachem.Když ho ošetřovatelé chtěli láskyplně pohladit, pomočil se. "Ještěpořád je v šoku. Ale jeho stav se lepší. Už jsme si jisti, že topřežije. Dostává antibiotika a potřebuje hlavně klid. Jeho léčba užpřišla skoro na sedm tisíc," uvádí majitelka útulku IvanaŠtolpaHermanová.

Pes už pomalu začíná přijímat potravu a bylo by možné ho vzít dodomácí léčby. "Majitel ale musí počítat s tím, že ještě má potíže svyměšováním, ale i to se za dva tři týdny zlepší," dodává ředitelka. Spodobnou brutalitou se ještě nesetkala.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤