Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008


Policie v Chebu řeší případ týrání čistokrevné feny pitbula. Majitelihrozí postih za přestupek nebo trestní stíhání. Zvíře tyrani uvázali nařetězu u usedlosti na Vackově blízko Plesné. Podle přivolanéveterinářky bylo ve velmi zuboženém stavu, vyhladovělé a podchlazené.Život feně zachránila rychlá operace.

O tom, že život fenky visel na vlásku, svědčí i slova veterinářky, která psa na vlastní riziko zachránila.

"Úplně zmizí osvalení na hlavě, to se stává pejskům, kteří jsoutěsně před smrtí," řekla naší televizi veterinářka Markéta Pacltová.

Na fenku v zuboženém stavu upozornili policii a veterináře manželé Boučkovi z Plesné.

Fena je po operaci

Fena je po operaci na kapačkách. Vypadá jako velmi staré zvíře, veskutečnosti jí ale nejsou podle odborníků více než čtyři roky. Je toprý důsledek špatného zacházení.

"Ten pes měl v očích zármutek, smutek, bolest, já jsem to ještě nikdy neviděla, já byla v šoku," řekla nám paní Boučková.

Pes byl přivázaný na řetězu. Snažil se ho podle všeho překousnout,proto má podle lékařky zcela ohlodané zuby až na dáseň. Vystouplá žebraod hladovění jsou více než patrná.

Zvíře musela lékařka ukrást

Aby vůbec čistokrevné feně veterinářka zachránila život, musela se ovíkendu odhodlat zvíře jednoduše ukrást a odvést k sobě do ordinace.

"Ona je to totiž často jediná možnost něco udělat, protože než se tyorgány všechny rozhýbou... Já mám obavy, že bych to nakonec mohlaodskákat," řekla veterinářka.

"O případu zuboženého psa víme, provádíme šetření u majitele psa," řekla mluvčí chebské policie Martina Hrušková.

Pitbul zatím zůstává v péči veterinářky z Plesné. Všichni ale doufají, že o fenku někdo brzy projeví zájem.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤