Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008


Smrt byla pro klisnu Iluzi vysvobozením.

"Vzal lopatu a začal ho řezat hlava nehlava...," tvrdí svědkyně

Policieobvinila chovatele koní Stanislava Šamala z týrání zvířat. Hrozí mu ažroční vězení! Je to jen další krok v případu, který už dva měsícepobuřuje obyvatele Blažejova na Jindřichohradecku. Tehdy tam majitelfarmy Dvoreček surově zmlátil zraněnou klisnu lopatou. Ta pak pomaluněkolik dnů umírala v krutých bolestech!

Klisna jménemIluze si před osmi měsíci poranila nohu. Když se zjistilo, že mázlomeninu krčku, začal se k ní chovatel Stanislav Šamal chovat hodněhrubě. Například ji mlátil násadou od lopaty. Několik dní pak ubohézvíře krutě umíralo. "Pitvou i dalšími odbornými expertizami byloprokázáno, že kůň před smrtí značně trpěl a bylo s ním hrubězacházeno," sdělil mluvčí jindřichohradeckých policistů Jaroslav Beran.Z utýrání klisny Iluze chovatele Šamala obvinily dívky, které bylydříve členkami jezdeckého oddílu Dvoreček. "Šly jsme sedlat koně navyjížďku a Iluze ležela v boxu. Slyšely jsme jenom dutý rány a řev. Ondo ní kopal, mlátil ji ohlávkou a v amoku popadl lopatu a začal jimlátit hlava nehlava," popsala celou událost Anna Vlasáková, členkajezdeckého oddílu.
Případem se poté začala zabývat policie a Šamala už obvinila. Ten alevšechna nařčení a obvinění odmítá. "Klisna Iluze měla ve výběhu úraz.Po dohodě s veterinářem jsem ji nechal operovat. Celkem šlo o pětzákroků včetně rentgenu, o čemž jsou pořízeny fotografie. Nebyla tolevná záležitost a myslím, že to jasně nasvědčuje tomu, že mi kůň nebylna obtíž," hájí se Šamal, který už sám podal trestní oznámení na bývaléčlenky jezdeckého oddílu.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤