Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008


Ovčáka ubil surovec zřejmě kvůli guláši.

Na okamžik, kdy našel svého věrného ovčáka Rexe (4,5)zmasakrovaného v pytli pod senem, důchodce Bohuslav S. (63) zProstějovska nikdy nezapomene. A zdá se, že za bestiálním ubitím psabyla »obyčejná« chuť na guláš. Obyvatelé Plumlova, kde se případ stal,tvrdí, že by to v obci nebyl první huňáč, který by skončil v kastrolu.

"Zabilmi sekerou nejlepšího přítele," truchlí Bohuslav S. Při vzpomínce nasvého dlouhosrstého ovčáka se mu ještě teď chvěje hlas. "Všude se mnouchodil. Hlídal můj dům i barák, kde dělám správce," říká. V osudný dendůchodce odjel do práce, asi pět kilometrů od svého bydliště. Rexzůstal doma s paničkou. "Nejspíš se mu zastesklo, manželce utekl avydal se za mnou. Bohužel cestou narazil na špatného člověka," litujedůchodce. Dlouho do noci hledala rodina psa po celém okolí. Tušili, žese stalo něco zlého. Když si totiž v minulosti Rex udělal výlet,vždycky se vrátil. Teď ne. "Vyhlásili jsme místním rozhlasem pátrání.Lidé nám řekli, že ho viděli a přivázali v družstvu, kde se chovajíkoně. Třikrát jsem tam byl. Chlap, který tam dělá, tvrdil, že kolem jenproběhnul. Ještě dnes je mi zle, když si uvědomím, že Rex už asi nežil,a on mi lhal," říká zlomeným hlasem důchodce. Jeho pátrání vždyckyskončilo na stejném místě u koní. A tak se rozhodl podezření prošetřitza asistence policie. "Rexe jsme našli mrtvého v pytli pod senem. A tenchlap se nakonec přiznal," dodal důchodce.
O milovníka »psích specialit« se nyní zajímá policie. "Případ budemepředávat k zahájení trestního stíhání. Dvaačtyřicetiletý muž jepodezřelý z týrání zvířat," uvedla včera policejní mluvčí MarcelaNadymáčková. Muži hrozí odnětí svobody na jeden rok, nebo peněžitýtrest. Páníček Rexe doufá, že viník bude opravdu potrestán. I když totím jeho žal asi příliš nezmírní. "Cítím Rexe stále kolem sebe. Umělotvírat dveře a byl to výborný stopař. Na kilometr dopředu ucítil, žese někdo blíží. Byl maximálně oddaný. Když jsem nebyl tři dny doma,nežral," vzpomíná důchodce. Na ulici se prý stále otáčí za jinými psy.Pořídit si nového čtyřnohého přítele ale váhá. "Z toho, co se stalo,jsem zatím ještě příliš znechucený. Možná to ale časem nevydržím anějakého pejska přivedu..."


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤


Komentáře (1):
  • 31.03.2014 16:01:12, Adelka C

    Nemůžu uvěřit že tohle dělají lidé ne to nejsou lidé ale Tyrani!!!!!!Když sem si to vše přečetla tak sem se rozbrecela!!!!Je to hrozne co ty lidi provedou!!!!!!!!