Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Mrtvého psa našly děti, které jeho tělo vylovily a přivolaly pomoc.Zvětšit obrázek

Mrtvého psa našly děti, které jeho tělo vylovily a přivolaly pomoc. foto: ZOO Liberec - Centrum pro zvířata v nouzi

Staršího, poloslepého psa přivázaného k pneumatice hodil někdominulý týden do jezírka nedaleko libereckého letiště. Mrtvého psa našlyděti, které jeho tělo vylovily a přivolaly pomoc. Zvíře už ale bylodávno mrtvé. Podle odborníků trvalo dlouho než se pes v poměrně mělkévodě nakonec utopil.

26. 3. 2008 15:08 - LIBEREC

"Musel zřejmě hodně dlouho bojovat o život, protože nedopadl nijakhluboko a určitě sváděl marný boj o život," řekla Právu šéfkalibereckého centra pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec IvanaHancvenclová. Starší kříženec navíc nebyl pracovníkům útulku neznámý aznají i jeho majitele.

"Vzhledem k okolnostem a závažnosti tohoto činu jsme věc předali kprošetření policii. Pokud by se policii podařilo pachatele odhalit,hrozí mu za týrání zvířat až dva roky odnětí svobody," konstatovalaHancvenclová.

Případy, kdy lidé nechtějí své čtyřnohé miláčky a snaží se je udat do útulku, nejsou podle šéfky centra nijak ojedinělé.

"Nepřijímáme zvířata od majitelů. Buď je odkážeme na soukromázařízení, nebo jim vyvěsíme inzerát. V horším případě najdeme pejskaráno uvázaného tady u nás u brány," podotkla Hancvenclová. Taktootřesný případ utýrání psa, ale tady podle ní už dlouho neviděli.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤