Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008
Ostrava - Policisté vyšetřují další otřesný případ týrání zvířat. Obětíje kočka, kterou těžce zraněnou našli tento týden náhodní kolemjdoucí vOstravě-Staré Bělé.

Těžce zraněnou kočku našli náhodní kolemjdoucí v Ostravě-Staré Bělé. Těžce zraněnou kočku našli náhodní kolemjdoucí v Ostravě-Staré Bělé. Autor: Městská policie Ostrava

Ihned přivolali odchytový oddíl městské policie. Strážníci zjistili,že zvíře má vystřelené oko a ránu na krku. Vše nasvědčuje tomu, že si zněj někdo udělal živý terč, na který pálil ze vzduchovky či jiné zbraně.

Jak uvedla mluvčí ostravské městské policie Dana Klišová, kočka bylaihned převezena na ostravskou veterinární kliniku. Následné rentgenovévyšetření ukázalo, že má v těle celkem čtyři diabolky. "Všechny sepokusíme vyjmout. Nejhorší je diabolka v lebce, v oblasti oka," uvedlveterinář Jan Nytra. Samotná operace byla plánována na úterní večer.Výsledky budou známy ve středu dopoledne.

Postřelená kočka vážnou operaci přežila, po tyranovi pátrá policie

Veterinářům se podařilo zachránit vážně zraněnou kočku, kterou tentotýden někdo postřelil v Ostravě-Staré Bělé. V úterý pozdě večer sepodrobila náročné operaci, během které jí byly z těla vyjmuty čtyřiprojektily, vypálené pravděpodobně ze vzduchovky. Jedna střela zasáhlaoko, další krk, hruď a bederní oblast. Největší nebezpečí představovaladiabolka, která zasáhla oko a skončila v lebce. "Operace se zdařila,"uvedl ve středu Jan Nytra z veterinární kliniky v Ostravě s tím, žeráno již zvíře spořádalo plnou misku jídla. "To je dobré znamení,"dodal Nytra s tím, že projektily jsou uschovány na klinice. "Nechávámeje pro případ, že by si je jako důkaz vyžádala policie," řekl Nytra.

Zvíře sice přišlo o jedno oko, běsnění neznámého střelce ale přežilo. Léčba potrvá ještě několik dnů.

Po násilníkovi pátrá policie

Strážníci z místa činu pořídili fotodokumentaci, kterou i s dalšímiinformacemi předali státní policii. Ta po pachateli začala pátrat.Neznámému násilníkovi, který zvíře mučil, zatím hrozí jenněkolikatisícová pokuta za přestupek. O trestný čin týrání zvířat by sejednalo pouze tehdy, pokud by kočka zemřela. Další možností je, žedotyčný již v minulosti provedl podobnou ohavnost. Za této situace bymohl ve vězení strávit až jeden rok.

Během krátké doby je to již druhý podobný případ, kterým se ochráncizákona v Moravskoslezském kraji zabývají. V lednu na základě brutálníchzáběrů zveřejněných na internetu začali vyšetřovat smrt kočky v Morávcena Frýdecko-Místecko. Parta mladých lidí během oslav zvíře opila a pakna ně pustila bojového psa. Hrůzné dílo dokončil mladík, kterýroztrhané, ale stále žijící kočce skočil na hlavu.

Skupinka si vše pro vlastní pobavení natáčela na video. Ze záběrů senyní kriminalistům podařilo identifikovat jednotlivé aktéry události,která se odehrála již v roce 2006. První obvinění by mohla padnout jižv nejbližších dnech.


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤