Archiv
Přátelé

Návštěvy
04.Duben 2008

Zaživa se usmažit v ohnivém pekle! To hrozilo 45 štěňatům obecního podivína Eduarda Hrice (67) v Otovicích na Karlovarsku.

Sběratel haraburdí řečený Edáček pálil udomu, páchnoucím jako psinec, zatuchlý textil a staré boty. Než senadál, vyšlehly plameny a zachvátily dům i pelíšky psů.

Kvílení voříšků bylo silnější než sirényhasičů. Všech 45 štěňat bylo pološílených za zamčenými dveřmi. Majitelje však odmítl vypustit, aby prý se v požářišti neztratili! "Snad jsouvšichni v pořádku," počítal každé od sazí zčernalé štěně, které vynesliz doutnajících trosek.

Místostarosta Otovic Josef Hrubý (60)objednal odvoz psů. "Dva nejbližší útulky jsou plné, a tak je dají doKrajkové u Kraslic. "Obec zaplatí za každého 1500 korun. Čekám, že námtěch 67 500 korun místní vyčtou, ale nelze jinak. Dům je pana Hrice apozemek obecní, i když léta neplatí. O psy se staral líp než o dům.Vyhodit ho obec nemůže," podotkl Hrubý.

O tom, že psi půjdou do útulku, ale Hric nechce ani slyšet. "Když mi psy vezmou, zabiju se!" hrozil včera.

"Byl problém s vodou. V hydrantech bylmalý tlak. Plameny zdolali po pěti hodinách, ale za tři hodiny sehasiči vrátili na dohašení doutnajících trosek. Škoda na domě je 20tisíc korun," popsal zásah mluvčí hasičů František Petr.

 

Poslední zachráněný pes

Poslední zachráněný pes


Kategorie: týraní zvířat | vložil: dalmatinek117 ¤