O mně
Jméno: e_houbicka
Domov: Karlovy Vary
O mně:
Koukni na profil
Kategorie
Poslední články
Archív
Powered by

Isnaini Dot Com

 

 

 
  27.Říjen 2007  
 
 
Vznik

EMO je opravdu široký pojem, kterému různí lidé přisuzují různé prvky. Tento zpočátku pouze hudební styl inspirovaný tehdejší washingtonskou scénou vznikal v období 80. - 90. let. Dalo by se říci, že zakladateli tohoto stylu jsou členové skupiny Rites of Spring, jejichž zpěv fanoušci začali označovat jako "emo" podle emocí, které kapela při zpívání vyjadřovala. Když se hudba postupně dostávala do povědomí širšího publika, začalo slovo nabývat dalších významů.

Dnes se výrazem emo titulkuje každá tvrdší hudba, do které se dávají nějaké emoce, city atp. a to prostřednictvím textů, zpěvem. (Emo - je zkratka emotional)

EMO jako hudba má spoustu subžánrů, jako je screamo (trochu víc řevu), emocore (takové melodické hardcore, někdy hodně do popu), hardcore emo (hodně hlasité, často není ani rozumět textu) a další. Obecně se dá EMO hudba klasifikovat jako taková, ve které se střídají rytmy a tempa, chvíli se tu šeptá, chvíli zase řve. Řeší se tu různé osobní problémy a hudba bývá mnohdy celkově depresívní.

Moje oblíbené kapely: My chemical romance, AFI, Panic! at the Disko.

EMO people (= emocionální), neboli lidé, kteří se nestydí dávat najevo, co cítí, tzn. emoce, jsou často označováni jako slaboši. Tohle označení však není zrovna výstižné. Dnes je velmi nesnadné dát najevo jakýkoliv cit, a to zvláště pro kluky. Tito lidé nesouhlasí s dnešní společností, se zastaralými názory a vidí její nedostatky. Mají pocit, že sem nepatří. Své emoce, obvykle vztek, smutek, strach, deprese, ale klidně i radost.., dávají najevo i svým oblékáním, často jsou hodně namalovaní, což se týká kluků i holek.

 

CESTA KE SPRÁVNÉMU EMU?

Emo lidé se často oblékají do přesně stanoveného stylu (těsné kalhoty, trička na tělo,…), někde na internetu si prohlídnou pár fotek, přečtou pár pravidel a jdou na nákupy, aniž by o tom něco věděli. Těmto lidem já říkám "rádoby EMO". Spousta těchto "rádoby EMO" si jsou schopni i párkrát říznout do ruky, aby tam měli jizvy. Tomu se musim já upřímě smát.

Skuteční EMO kluci a holky vědí, že takhle to vůbec nechodí. Žádná přesně stanovená pravidla pro oblékání do tohoto stylu totiž nejsou. EMO lidé UMÍ BÝT ORIGINÁLNÍ!

Vložil e_houbicka @ 15:18  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domu