12.Prosinec 2007
vánoční atmosféra
Poslední dny prakticky nestíhám. Respektive po posledním volném víkendu nebudu stíhat delší dobu, spousta práce a tak. Už jenom kvůli tomu nedokážu zachycovat tu vánoční atmosféru. Což je zajímavý paradox, protože neustále slyšim reptání na to jak je to všechno hrozně přehnaný, že obchodníci si nedaj pokoj a neustále nás zavalujou nějakejma nabídkama a bůhvíčímještě... A pak sem tu já, žiju teď sice mimo realitu, ale Vánoce sem prostě nezpozoroval.
Kde na nás ty proradní obchodníci útočí? Všichni říkají, že v reklamě. No televizi doma většinou puštěnou máme, ale nezdá se mi, že by se reklamy nějak orientovali provánočně. Nejviditelnějším pokusem je asi Vodafone a jeho ovce ( což se mi zdá docela stupidní ). Další maximálně tak Pilsner Urquell, ale dál mi spíš reklamy připadají, že inzerují zimu, potažmo boj proti globálnímu oteplování, protože sněhu se ještě asi dlouho nedočkáme. Pak jsou prý přehnané výzdoby. Ptám se kde? V metru, buse, tramvaji, vlaku nebo Vašem autě? A to že se toho hodně vyrojí v nákupních centrech je fakt nečekaný... To by asi nečekal jenom blbec... Zbytek výzdoby si normální člověk nemůže skoro všimnout až mi to připadá skoro líto.
Suma sumárum se zdá, že na současnou vánoční atmosféru nadávají lidé lačnící po nákupech, kteří se tak vlastně stávají zastánci této atmosféry. Média, která se vezou na vlně "znásilňování Vánoc je blé" a staromilci, kteří nedokážou zkousnout, že hrátky s olovem a xdení půsty už holt netáhnou. Normální člověk se Vánoc prakticky nedočká. I když mě osobně pobavil prodejce Nového prostoru, který se ho snažil prodat se slovy: "Kupte si Nový prostor pro Vaše šťastné Vánoce a pomůžete i mě mít stejné Vánoce jako VY" Skoro sem si řikal jestli to je opravdu tak dobrý nápad, když většina lidí na to nadává a zbytek nevnímá.
Vložil: o4z2o @ 11:49  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: o4z2o
Domov: Praha 9
O mně: myslim si, že nenormalita má hodně společného s realitou, proto sbohem a díky za ryby:-)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Template by
Free Blogger Templates