Láska!!!

reklama:
Každá z nás potřebujeme slyšet od svého miláčka upřímné vyznání lásky. Proč ale ten náš zrovna ve chvíli, kdy to nejvíce potřebujeme, nebo nejvíce očekáváme nevysloví tyto dvě slůvka: „Miluji tě“? Christine pro vás zjistila, jak to s těmi našimi miláčky vlastně vůbec je! Muži toto vyslovují neradi, dokonce vyznání řadí mezi největší stresové faktory!



My rády vyznáváme svému partnerovi lásku. Zároveň bychom chtěly slýchat sladká slova co nejčastěji. Odborníci se shodují, že kdyby muž alespoň jednou denně zdůraznil své drahé polovičce, jak moc ji miluje a jak si jí vážní, mohl by vést celkem klidný a spokojený život. Málo který muž ví, že pouhé slovíčko, které nám naznačí, že mu na nás záleží, že si nás váží a že nás miluje, nám stačí ke štěstí.





Musíme se smířit, že muži takové věci nedělají. A tato skutečnost je jednou z nejčastějších příčin partnerských krizí.



Christine pro vás zjistila pět hlavních důvodů, proč muž neradi říkají „miluji tě“.





Chybějí mu neurony

Obě pohlaví mají rozdílnou strukturu nervových drah. V ženském mozku existují neurony, které spojují citové a řečové centrum, proto ženy nemají problém hovořit o svých citech. U mužů toto spojení chybí. Když si položí otázku: "Je to, co cítím láska?", neznají odpověď, a proto raději mlčí.



Bojí se následků

Rozhovor je pro muže vždy prostředkem, kterým chtějí dosáhnout určitý cíl, u žen však může být cílem samotný rozhovor. když žena cítí k partnerovi lásku, tak mu to prostě řekne, aniž by tím sledovala něco jiného, než jen vyznání lásky. Muž si ovšem klade otázky: Proč to žena chce slyšet? Proč bych to měl říkat zrovna teď? Co se stane, když to udělám? Potřebuje mít jiný důvod, než "pouze" vyznat lásku.



Má to v genech

Muži mají v genech zakódováno, že se nemají vázat. Na druhou stranu si v sobě nosí jakýsi ideál lásky, takže prý neustále podvědomě očekávají, že by mohlo ještě přijít něco lepšího. Vyznání lásky považuje za něco definitivního a neodvolatelného, tak se ho od něj hned tak nedočkáme.

Muži jsou od přírody mnohem víc hraví a tvořiví. Pořád něco zkoušejí, aniž by uvažovali o důsledcích - narozdíl od žen, které jednají s větším rozmyslem. za vyznáním lásky pak cítí příliš velký závazek.



Chce být mužný

Většina mužů si vyznání lásky spojuje s pubertou a považuje je za nemužné. Navíc, jak se říká, slovo dělá muže - když se jednou rozhodne pro určitou ženu, nechce svá vyznání donekonečna opakovat.



Jde s dobou

Americký jazykový institut, který se zabýval zkoumáním dialogů nejúspěšnějších filmů, zjistil zajímavou skutečnost. Zatímco v sedmdesátých letech se to v hollywoodských filmech milostnými vyznáními jen hemžilo, dnes v nich slova "miluji tě" zazní jen výjimečně. Odráží to fakt, že mnoho dnešních mužů považuje tato dvě slova za jakousi neupřímnou a patetickou frázi. Je to smutné, ale je to tak.







Existuje mnoho situací, ve kterých řada mužů přeci jen žene dvě vytoužená slůvka řekne! Problém je v tom, že ve většině případech zvolí nevhodný okamžik.







Když to od něj čekáme

Muž ženě lásku vyzná. Když jste svému miláčkovi obtočená kolem krku a vášnivě ho líbáte, většinou mu „miluji tě“ řeknete. To je přirozené. Jste šťastná a cítíte pocit bezpečí. Když mu jako první toto řeknete, pravděpodobně jako ozvěna zamumlá „já tebe taky“. Pak sice má úlevný pocit, že to má z krku, ale také má špatné svědomí, že prvotní impuls nepřišel na něj!





Když se chce milovat

Řada mužů ráda vyzná své partnerce lásku. Když ji chce dostat do postele a ona se zdráhá. Je nám všem jasné, že muže se nejvíce snaží tehdy, když narazí na překážky. A vyznání lásky bývá velmi silnou zbraní. Ne že by byli takoví pokrytci, v těch chvílích to tak opravdu cítí. Když ale začne vznikat dlouhodobější vztah a oni zavětří možný závazek, najednou, jako by oněměli.



Má pocit viny

Muži mají v genech mnohem větší sklony k nevěře. Když manželka na jejich "bokovku" přijde, pravděpodobně uslyší: "To nemá s námi nic společného, miluji jen tebe!". Ve skutečnosti to znamená: "U tebe je můj domov, bezpečná základna pro mé další výlety."



Když už je pozdě

Muži mnohem hůře vnímají signály hroutícího se vztahu. Když žena ještě bojuje o jeho záchranu, muž si často vůbec nevšimne, že je něco špatně. A když už žena boj vzdá a rozhodne se vztah ukončit, muž je překvapen a na všechny její výhrady odpovídá: "Ale tě přece miluju". Jako kdyby to bylo kouzelné zaklínadlo, které může všechno vyřešit.



Když si to opravdu myslí

Muži ale skutečně existují, kteří vyznávají své partnerce lásku. I když nemají špatně svědomí, a nic je k tomu nenutí, většinou tak činí v okamžiku nadšení. Například když uzavřou dobrý obchod, nebo prožili divoký sex apod.



Přijde vám toto beznadějné?

Muži vyjadřují lásku jinak než ženy, například formou respektu a ohleduplnosti. Každá z nás by si proto měla takovýchto signálů všímat a nebrat slova jako jedinou možnost vyznání lásky. napsal/a: pohodova.holcina 21:32 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář