Blog pro všechny milovníky onanie
26.Leden 2009,00:58
Čím to, že se tolik lidí při vyslo-vení „masturbace“ tváří, jako by tohle slovo v životě neslyšeli? Věř nebo ne, v různých kulturách se masturbování považuje za zvrácené. Přitom většina holek sebeuspokojování pozná ještě daleko před pubertou. Nepatříš mezi ně? Nevadí. Nejsi nijak opožděná ani ochuzená.

Každý má jiné potřeby. A naopak můžeš být úplně v klidu, pokud to děláš. Masturbace je naprosto přirozená. V podstatě jde o nejbezpečnější formu sexu... Bohužel o ní však kolují neuvěřitelné historky a mýty. Objasníme ti, jaká je pravda.


Mýtus
Masturbují jenom kluci!

Pravda
Traduje se fáma, že u kluků se masturbace dá pochopit, ale u holek ne. Proto víc než 80 % kluků otevřeně prozrazuje, že „si to dělají sami“, ale hrátky se svým tělem přiznává jen 60 % holek. Některé dívky si dokonce myslí, že by něco takového neměly vůbec zkoušet, a tak potlačují svoji přirozenost nebo se cítí provinile, když to zkusí. Jestli masturbuješ nebo ne, záleží jen na tvých pocitech. Každá holka má přece stejné právo prozkoumávat svoje tělo a nemusí se za to
v žádném případě stydět.


Mýtus
Masturbují jen zoufalci, kteří nemají dostatek sexu.

Pravda
Absolutně ne! Masturbace nemá nic společného s tím, jakého máš sexuálního partnera. Díky ní se učíš o svém těle a poznáváš, co tě vzrušuje, což je moc dobře! A tady je něco, co tě určitě překvapí: z odborných studií vyplývá, že lidé, kteří mají stálý vztah masturbují mnohem víc než ti, kteří s nikým nechodí. Dělání si dobře z tebe zkrátka žádného lúzra nedělá.


Mýtus
Masturbace způsobuje pohlavní choroby.

Pravda
Přenos pohlavní nemoci může způsobit pouze nechráněný pohlavní styk nebo krev nakaženého partnera. Americká zajímavost: v roce 1994, kdy byla statistika nákazy pohlavními nemocemi nejvyšší, začala jedna místní lékařka prosazovat, aby se na školách doporučovala masturbace jako prevence proti pohlavním chorobám. Bohužel jí to nevyšlo a dnes je 1 ze 4 mladých Američanů, kteří jsou sexuálně aktivní (počítá se i orální sex) nakažen pohlavní chorobu.


Mýtus
Masturbace způsobuje oslepnutí (nebo akné, vypadávání vlasů, chronickou únavu, nadměrný růst chlupů, neplodnost nebo rakovinu).

Pravda
Ani jeden z těchto nesmyslů není pravdivý. Kdyby byl, žili bychom v jedné velké uhrovité, chlupaté a neplodné společnosti! Doktoři dokonce potvrdili, že masturbace má naopak léčivé účinky. Zbavuje tělo stresu, nespavosti, bolestí hlavy, PMS i menstruačních křečí. Během masturbace (a orgasmu) tvůj mozek uvolňuje endorfiny - látky, které tlumí bolest, zlepšují náladu, a tím pádem se cítíš skvěle.


Určitě jsi nevěděla, že...
* 400 př.n.l.: Hippocrates, otec moderní medicíny, se domníval, že přemíra masturbace způsobuje vysychání míchy.

* 1894: John Kellogg vytvořil oblíbené cereálie hlavně proto, aby teenagery odvedl od masturbace. Jeho crazy teorie? Cereálie tě zbaví sexuální nadrženosti!

* 1911: Skautská příručka pro chlapce pravila, že masturbace leze na mozek a nakonec tě přivede do blázince. Chudáci kluci!

(Adéla Nosková, CosmoGirl)
 
kategorie: Zajímavosti,novinky
vložil: sexlower
Permalink ¤


0 Komentáře: