Blog pro všechny milovníky onanie
08.Duben 2009,19:09
Mozek tedy reaguje na všechny vzruchy, které sám vyhodnocuje a následně spouští mnoho procesů, které ovlivňují chod celého organizmu. Týká se to i sexuálního vzrušení či následné zamilovanosti.

"Často je zamilovanost přirovnávána ke stavu drogové závislosti. Ano, bažení (craving) po osobě, do níž jsme zamilováni, se může svou intensitou blížit lačnění po tvrdé opiátové droze," vysvětluje sexuolog Ondřej Trojan.

Podle posledních výzkumů za vše můžou zřejmě tzv. katecholaminy, fenylethylamin (látka bohatě obsažená třeba v čokoládě) a endorfiny.

Zamilovanost je stavem změněné mysli, psychiatři tuto změnu připodobňují k nutkavé poruše. Podle nich lidé v první fázi romantické lásky se neliší od osob s obsesivně-kompulzivními poruchami.

Obsesivně-kompulzivní poruchy
Neurotické poruchy, které se projevují obsesemi: nechtěné, vtíravé myšlenky, obrazy, impulzy nebo nutkání něco udělat. Spolu s obsesemi přichází iracionální a silný (někdy až nesnesitelně) pocit strachu a další velmi nepříjemné pocity.



Domnělou úlevu od potíží přináší sada určitých"pravidel", tzv. rituální chování. V závislosti napovaze konkrétní OCD může jít o nějakou neustále se opakující stereotypní činnost (opakované mytí rukou, kontrolování, ujišťování se, přerovnávání předmětů,potřeba dotýkat se určitých objektů) nebo myšlenkovou aktivitu (odříkávání určitých slov,počítání, vybavování si určitých scén).



Každý vynechaný rituál je "potrestán" další "dávkou" strachu. Naneštěstí však rituál přináší jenom krátkodobou úlevu. Proto je člověk nucen opakovat ho znovu a znovu, pod vidinou toho, že se toho strachu "snad jednou zbaví".


Záhadné hormony
"Zajímavé je, že se mužský hormon testosteron u zamilovaných žen zvyšuje, u zamilovaných mužů však klesá. Proč je tomu tak, to se můžeme jen dohadovat. Třeba proto, že testosteron je odpovědný i za agresivitu u mužů a přeci jen není dobré dát najevo hned zkraje, že po čase hodlá muž svoji partnerku třeba „brachiálně vychovávat“," dodává Trojan.

Podle poslední vědecké studie jsou tyto rozdíly postupně eliminovány a asi po 12-24 měsících vztahu se zcela ztrácí. To je však už období, kdy obvykle zamilovanost končí.

das, Novinky
 
kategorie: Zajímavosti,novinky
vložil: sexlower
Permalink ¤


0 Komentáře: