woodoo

23.Červen 2008

Slovo Voodoojiskří záhadnou energií a navozuje tajuplné pocity. Řekne-li se Voodoo,vybaví se nám černá magie, zaklínání, uhrančivé čarodějnice a šamani,extatické tance a halucinogenní blouznění. Voodoo - to je síla a moc,jimiž můžeme ovládat naše přátele i nepřátele. Harper's Bazaar vámnabízí recept, jak na to.

Co všechno potřebujete
1. Loutky.Nejznámějšími rituály Voodoo jsou kouzelnické obřady s loutkami.Rituální loutku si musíte vytvořit sama. Můžete ji ušít, vymodelovat zhrnčířské hlíny nebo třeba uplácat z těsta a upéct. Podmínkou je, že najejí tělo umístíte rituální symbol, který nějak charakterizuje oběťvašeho čarodějnického snažení. Dobře poslouží tajně uzmutá část prádlanebo oděvu oběti, kravata, šátek, čepice, brýle nebo prsten.

2.Zvířecí oběť. Čarodějnický obřad Voodoo bude účinný jen za předpokladu,že během rituálu prolijete čerstvou krev zvířecí oběti. Méně náročné zvás vystačí s živým kuřetem nebo slepicí, daleko silnější emocionálnízážitek ale obřad přinese, pokud během něj vlastnoručně zaříznetestatného kohouta. Živou drůbež si můžete po předchozí telefonickédohodě koupit například v xaverovské drůbežárně. Pozor ale na ochráncezvířat! Nikdy před nimi neříkejte, jaké máte s kuřetem plány.Argumentem ve váš prospěch budiž skutečnost, že kuře zachráníte předmasovou vraždou v drůbežárně a zpestříte mu alespoň konec jeho zoufalestereotypního a až do nejmenšího zobnutí zorganizovaného životabrojlera. Při speciálních hromadných rituálech se mohou používat krvavéoběti i jiných zvířat - stylové jsou zejména ovce, krávy nebo kozy.

3.Tanec. Extatické tance jsou základem všech rituálů. Jsou prostředkem,jak se hříšně spojit a vzývat temné bytosti. Často se stává, žekombinace alkoholu, tance, rytmu bubnů a horka z potících se obnaženýchtěl dostává tanečníky do pološíleného stavu, při němž vidí přeludy ahalucinace.

4. Bubny. Při rituálu je třeba bubnovat na bubny.Nejrůznější bubny a bubínky z oslí nebo kozlí kůže můžete zakoupit vněkteré z prodejen s africkým nebo orientálním zbožím. Údery bubnůdoprovázejí tanečníky po celou dobu a jejich magický rytmus se stávábranou do jiných dimenzí. Obdobné rytmické extáze se staly inspiracípro dunivou techno- hudbu, jejíž účinky jsou zesíleny módnímisyntetickými drogami.

5. Svaté křídy a černé svíčky. Svaté křídyzískáte tak, že si necháte posvětit obyčejné bílé křídy v kostele. Nazem rituální místnosti jimi během obřadu budete kreslit magické znaky.Jednotlivé kulty mají různé znaky, pro všechny je základem kříž. Plamenčerných svíček dodá obřadu na tajuplnosti a zaručeně přiláká temné síly.

6.Alkohol a kuřivo. Při temném rituálu je nezbytné hodně pít a kouřit.Tento obyčej má svůj původ v uctívání boha Ghede, který je symbolempoživačnosti. Při obřadech voo doo je třeba pít bílý karibský rum.Kouřit je nejlépe doutníčky. Čím delší a tlustší zvládnete, tím lépepro vás - a tím hůře pro vaši oběť.

Co můžete vyzkoušet
ČAROVˇANÍ S PANENKOU
Položítepanenku na oltář, kde hoří svíčky a připravíte zvíře pro krvavou oběť.Nejprve vyvoláte temnou stránku ducha Legby. Učení Voodoo o něm hovoříjako o starém muži, který hlídá křižovatky. Je poslem boha aprostředníkem mezi ním a lidmi. Je tím, který plní všechna přání. Jehotemná stránka se nazývá Kalfu, je duchem noci, silou temnoty a jehosymbolem je měsíc. Jakmile se vám podaří vyvolat Kalfu, podříznete kuřenožem pod krkem a jeho krví polijete panenku. Zbytek nalijete do miskya ještě teplou krev vypijete na Legbovu počest. Do panenky opatrněvpíchnete špendlíky nebo bodce v místech, v nichž chcete vašehonepřítele zneškodnit.

VYVOLÁVÁNÍ MRTV'ÝCH
Jde o přísně tajnourituální techniku, s jejíž pomocí je možné vydat živého člověkanapospas jednomu nebo i více nebožtíkům. Toto riskantní a nebezpečnékouzlo působí zasažené osobě prudký úbytek hmotnosti, krevní výrony,později chrlení krve a smrt.
Pokud se rozhodnete tuto strašlivoukletbu na někoho uvalit, je bezpodmínečně nutné si nejprve zajistitpřízeň Barona-Semediho, který je pánem zemřelých. Můžete si jejnaklonit zpěvem rituální písně a divoce vášnivým tancem za zvuku bubnů.
Pokudpři jeho vzývání postupujete správně, záhy se dostaví extatický stav(záchvat posedlosti). Právě skrze stav změněného vědomí vám sámBaron-Semedi vysvětlí další průběh obřadu a poručí, co musíte vykonat.
Častoje součástí jeho příkazu tajuplná půlnoční výprava na hřbitov, kdemusíte docela sama položit pod zvláštní kříž (symbol Barona-Semediho)oběti, které si Baron vyžádá. Mějte se na pozoru, protože nemoci tímtokouzlem vyvolané jsou smrtelné a šance na jejich vyléčení je nepatrná!

OCHRANA PŘED SMRTÍ A NEMOCÍ
Provykonání tohoto obřadu musíte najít čaroděje se zkušenostmi s kultemWoo-doo. Pokud se Vám to nepodaří, může jeho funkci na zkoušku zastatten nebo ta z vašich přátel, kdo má k čarování nejlepší vlohy.
Rituálzačíná opět vyvoláváním boha Legby - tentokrát jako strážce brány, bezjehož pomoci nemůže žádný jiný duch překročit dimenze našeho světa.Čaroděj požádá Legbu o otevření brány. Vy, protože vás hodlá začarovat,abyste byly chráněny před zlými kouzly a smrtí, se postavíte do středumístnosti. Střed je nejsvatější rituální místo Legby. Proto kdyžúčastníci rituálu vstoupí do středu chrámové místnosti, musí čarodějdvakrát políbit toto místo. Po zemi okolo středu maluje magické znaky.
Předprvními údery do každého ze tří rituálních bubnů okolo sebe čarodějtřikrát pokropí zem čistou vodu, pomocí meče, mačety nebo nože pozdravíčtyři základní prvky - oheň, vodu, vzduch a zemi.
Zúčastnění pakpodle pokynů čaroděje buší do bubnů, tancují a zapalují černé svíčky.Čaroděj je polévá medovou vodou (v litru vody rozpustěte čtvrt litrumedu a přidejte pomerančovou kůru, hřebíček a kardamon, přiveďte dovaru, nechte zpěnit a odstavte). Čaroděj uchopí obětní zvíře -nejčastěji kohouta - a mává s ním nad vašimi hlavami. Pak živémuzvířeti vytrhne jazyk a vy ho musíte syrový před jeho očima sníst.Čaroděj kohouta podřízne, jeho krev lije na vaše hlavy a do misky.Čerstvou krev rozředí rumem a vy nápoj vypijete.
Všichni v extázidivoce tancují, rozmazávají si krev po vlasech, po tvářích a po těle,svíjejí se v křeči dosud nepoznané hříšné rozkoše a opěvují velikousílu boha Legby. Orgastická rozkoš umocněná účinky rumu smíšeného skrví plyne z hlubokého uvědomění, že nyní jste ochráněny nadpřirozenýmisilami před smrtí a nemocí.
Jak proměnit člověka v zombie? Žádnýčaroděj nikdy neprozradí, jak mění lidi v zombie. Podle přísně tajnýchpokynů nejdříve černou modlitbou zabije duši člověka, ale udrží v němjeho fyzický život ve stylu zombie. Vše se děje pomocí tance,halucinačních vizi a zpěvu. Podle všeho je zombifikace ve skutečnostijen složitý biochemický proces, kdy pomocí drog udržujete člověka vexistenci zombie.
1 Nejprve se osoba pomocí uklidňovacích drog uvede do stavu, který vypadá jako smrt.
2. Když člověka pohřbí, čaroděj vykope jeho tělo a pomocí stimulačních drog a uvede jeho tělo do životaschopného stavu.
3. Nakonec ho pomocí halucinogenních drog udržuje ve stavu zombie.

CO JE VLASTNĚ VOODOO
Voodoojako mocný kult, jehož přízračná a strašidelná pověst se rozšířila pocelém světě, vzniklo v důsledku prolínání rituálů dominikánské větvekřesťanství a prastarých "pohanských" obřadů domorodých obyvatelzápadního pobřeží Afriky. Kult se dělí na dvě základní části. Označujíse jako "loa rada" a "loa petro". "Loa rada" reprezentuje čistou,"bílou" část woodoo a je používána při kultovních náboženskýchobřadech, které se v zásadě neliší od rituálů ostatních známýchnáboženství. "Loa petro" je naopak příznačné pro provozovatelečarodejnictví a černé magie. Jistě jste si již domyslely, že prosplnění vašich přání je nutné věnovat se dál jen a pouze poznávání "LoaPetro

napsal/a: sladouckaholcina 14:12 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

ivan 14.01.2009 08:44:20

Drsny sposob, to mas urcite s filmu alebo nejakeho divneho casopisu.Prosim nepis o veciach, ktorym nerozumies.