Magie živlů sezakládá na představě o existenci čtyř živlů, které prostupujímateriálním vesmírem. Tyto elementy jsou často pokládány za základveškerého fyzického stvoření...

 
Dokážeme-liharmonicky spolupracovat s těmito čtyřmi živly, můžeme tyto živelnésíly přimět, aby působily k našemu prospěchu. Magii živlů lze tedyoznačit za druh praktické magie, založené na schopnosti komunikovat sečtyřmi živelnými prasilami.

Tyto čtyři základní živly jsouspirituálními ekvivalenty fyzické hmoty Země, Vody, Ohně a Vzduchu.Často jsou zobrazeny jako symboly, např. na tarotech, ale i jiných kartách, oltářích, knihách, či jako rytiny na zdech.

Vrůzných systémech rituální magie můžeme vidět snahu o mistrovskéovládnutí těchto živlů. Často jsou součástí iniciací a zasvěcení osob,které postupují magickou cestou. Také z lidských dlaní se dá rozpoznat,má-li dotyčná osoba již zmíněné schopnosti. Nic nikomu ale samonespadne do klína a vždy se musíme velmi snažit a pracovat na sobě.
Tytoosoby by měly být schopny s pomocí čtyř živlů praktikovat magii, kteráse projeví ve fyzickém světě. Je nutno podotknout, že někteří lidé majík praktikování úspěšné magii živlů přirozené sklony více rozvinuty, nežjiní. Cítí, že jsou jiní a daří se jim ihned a jejich úspěchy na sebenenechají dlouho čekat. S takovými předpoklady jsou skvělými mágy,ovšem za předpokladu, že o svých schopnostech ví a rozvíjí je.

Forma oktagonu vypovídá, že ženská podstata je tělesnost a mysl mužská podstata.

Energieživlů jsou přítomny ve veškerých hmotných objektech, přičemž v každéčástici hmoty jsou současně přítomny všechny čtyři živly, z nichžněkteré převládají. Magie živlů však dokáže vysvětlit svými čtyřmielementy nejrůznější lidské vlastnosti. Emoce souvisí s živlem Vody,rozvážnost se Zemí a horečná aktivita s působením Ohně. Proto napříkladna emotivních kouzlech, které by měly působit pomalu, se podílíelementy Vody a Země, kouzlo lásky, které má působit na emoce, sivyžaduje spolupráci Vody a přidáním trochy vášně - Ohně, elementemkomunikace je síla Vzduchu. Vše chápejme jako symboly.

Chcete-lizačít s praktikováním magie živlů, musíte o harmonii s živly začítusilovat ve svém nitru. Dříve než začnete pracovat s kterýmkolielementem, musíte s ním dosáhnout úplného souznění a takto postupovatse všemi elementy. Jakmile dospějete k harmonii, je pro vás magickápráce snadná. Jednoduše s živly rozmlouváte a žádáte je, aby vámpomohly dosáhnout cílů, o které usilujete.

Použitím svíčky přimagických praktikách posílíte živel Ohně, naopak použitím kadidlaznásobíte živel Vzduchu. Motlitba u břehu řeky posílí element Vody ahlína zase Zemi.

Některé směry věří v typické zástupcejednotlivých živlů. Podzemní skřítci zastupují živelné síly Země,mořské panny, víly a rusalky Vodu, salamandři Oheň a Vzduch jinéspirituální bytosti.

Jak začít s učením? Začněte s pěstovánímrostlin, stačí v truhlíku na okně. Ovlivňujte jejich růst, hovořte snimi, soustřeďte se na ně a po čase ucítíte, že vám květiny odpovídají.Tímto rozvíjíte živel Země. Budete-li vytrvalí, podaří se vám to, chceto ale trénovat týdny, měsíce. Zvládnutí všech živlů potrvá ještě délea věřte, že odradí každého, kdo není o svém cíli pevně přesvědčen.

napsal/a: sladouckaholcina 14:02 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář