17.Listopad 2007

Pánovo desatero

1. Pán si nadevše váží svého submisiva, s vědomím toho, že dar který dostal, je tím největším, jaký může jiný člověk dát. Je náročný a vyžaduje plné nasazení, ale ví, jak se svým submisivem sdílet potěšení z tohoto vzácného daru.

2. Pán ví, že musí ovládat především sám sebe, aby mohl ovládat druhé. Jako přísný a náročný pán může způsobit, že jeho submisivovi potečou skutečné slzy. Jako úplný milenec potom slíbá slzy s tváří, aniž by vypadl z role.

3. Když nastanou zlé časy, Pán se oprostí od rolí, které oba, on i submisiv, hrají, aby mohl být skutečným partnerem a přítelem. Nikdy nezapomíná, že se jedná o láskyplný vztah mezi dvěma skutečnými lidmi.

4. Vždy dokáže rozlišovat mezi hrou a realitou a nikdy nebude po svém submisivovi chtít, aby mu dal přednost před svou kariérou nebo rodinou, jenom aby dosáhl svého uspokojení.

5. Je si vědom toho, že aby získat mysl, tělo, ducha, duši a lásku svého submisiva, musí nejprve získat jeho důvěru. Dokáže svému submisivovi smysl pro humor, laskavost a vlídnost. Vždy musí svým chováním dokazovat, že jeho příkazy a vedení pocházejí od člověka, který ví co dělá, od člověka, od kterého se submisiv může učit a kterého je dobré poslouchat a důvěřovat mu.

6. Je dost romantický na to, aby byl ochráncem a kavalírem. Pokud je to nutné, bude bojovat za svého submisiva. Dokazuje tak, že je možno se o něj opřít a spolehnout se na něj.

7. Když cvičí svého submisiva, je přísný a neústupný učitel. Nepromine žádnou chybu, nepřijme nic menšího, než perfektní výkon. Nikdy nebude svého submisiva trestat bezdůvodně. Když dojde k trestu, bude vykonán zodpovědně a s péčí.

8. Pán je vždy připraven ke komunikaci a diskusi, vždy připraven vyslechnout přání a pořeby svého submisiva. Je trpělivý, zná hranice svého submisiva a dá mu čas na to, aby je prozkoumal. Ví, že pokud mu submisiv bude důvěřovat, tyto hranice se rozšíří.

9. Poslušnost a ochota musí pocházet ze snahy potěšit, nikoliv ze strachu z trestu. Pán rozumí křehké povaze duše a těla a nikdy nezradí důvěru, kterou dostal.

10. Je si dostatečně jist sám sebou, aby se mohl smát sám sobě a absurditám, které přináší život. Má otevřenou mysl, aby se mohl učit nové věci. Jeho nástroji jsou mysl, tělo, duše a láska. Chápe, že každý partner čerpá uspokojení z radosti druhého. A oba vědí, že láska a důvěra jsou jediná pouta, která je k sobě vážou.

 

ZDROJ: www.bdsm.cz

 

Vložil: slunecni.andilek ¤